ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

13:46 23.07


"Пережити кризу". Влада підкинула "вільній пресі" майже 1.7 мільйона

Полтавська міська рада вирішила збільшити бюджет, який було заплановано витратити начебто на висвітлення своєї роботи в регіональних засобах масової інформації.

Планувалося, що з бюджету буде виділено 1 550 000 гривень, але на сесії міськради 22 липня було вирішено збільшити цю суму ще на 140 тисяч гривень. Найбільше бюджетних грошей отримають за рішенням депутатів: телеканал ІРТ - 176 000 грн, телеканал "МІСТО" - 150 000 грн, ТРК "Край-медіа" - 70 000 грн.
Для радіостанцій виділили 199 000 гривень. На газети - мільйон (звісно, "Віснику" перепала левова доля), ось тільки цьогоріч зі списку чомусь викреслили "Коло". Також із міського бюджету не буде фінансуватися обласний телеканал "Лтава", який не має договора про співпрацю з міською владою.

Цікаво, що досі не було зафіксовано жодного випадку, коли б полтавські ЗМІ відмовилися від грошей влади та, відповідно, залишалися би вільними та незалежними у власних поглядах. Утім, варто зазначити, що у Полтаві більшість електронних ЗМІ у розподілі грошей "на пресу" участі не бере.

Під час сесії Олександр Мамай відверто заявив, що ці гроші виділяються не тільки на висвітлення діяльності міськради, а й на фінансову підтримку видань у цілому, адже ЗМІ в Полтаві, за його словами, переживають фінансову кризу:
Отримати дотацію може будь-який засіб масової інформації в Полтаві, яке звернеться до нас. Але для цього потрібно, щоб канал (видання) були зареєстровані офіційно та мали ліцензію і статут

гроші, бюджет, преса, міськрада, Мамай

За темою:

  • На покіс трави та прибирання вулиць влада Полтави хоче витратити майже 15 мільйонів
  • Фінансова грамотність – обов’язкові знання, котрі повинна мати сучасна людина 
  • Три заклади профтехосвіти області отримають 32 мільйони на майстерні
  • Топ-5 за тиждень :








    Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.