ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

10:57 26.07


Полтавські бейсболісти вийшли до фіналу першості України

Минулих вихідних у Сумах відбулися ігри четвертого туру чемпіонату країни з бейсболу у дивізіоні "Б" Північної підгрупи, де виступає полтавська команда.

Саме в останньому турі повинен був визначитися володар другої путівки, яка дозволяє поборотися за нагороди. Першу заздалегідь забронювала за собою команда "Ворони" з міста Суми. Перед заключним туром претендентами на вихід у наступний етап були харківські "Вікінги" та бейсбольний клуб "Полтава". У наших земляків була перевага над конкурентом в очних зустрічах, проте у разі трьох поразок у цьому турі та трьох поспіль перемог харків’ян перепустку у фінал отримала б саме команда з першої столиці. Однак свої корективи вніс відвертий аутсайдер північної підгрупи - команда "Бомберс" із Дніпра. Не маючи турнірної мотивації, вони вирішили не приїжджати на заключні ігри, тим самим подарувавши кожній із команд по одній перемозі. Саме завдяки цьому полтавські бейсболісти стали недосяжними для своїх переслідувачів і автоматично вийшли у фінал.

Через відсутність однієї команди довелося вносити корективи у календар змагань. Так, у суботу відбулася лише одна гра – "Ворони" не без проблем перемогли харків’ян, чим в черговий раз підтвердили своє реноме фаворита підгрупи. Полтавці, які повинні були зустрічатися з дніпрянами, залишилися без ігрової практики. А ось наступного дня наша команда сповна надолужила згаяне. Вона провела дві гри поспіль з короткою перервою хвилин у десять. Загалом полтавці провели на полі шість з половиною годин!

У першому матчі БК "Полтава" зустрівся з "Вікінгами". Ця зустріч хоч і не мала вже турнірного значення, проте була принциповою. Харків’яни щосили прагнули здобути в очній дуелі хоча б одну перемогу. І треба відзначити, що вони були дуже близькими до цього. Після третього іннінгу вони були попереду - 5:0, а у середині шостого їхня перевага становила дванадцять очок – 15:3. Здавалося, що переможець гри визначений, але полтавці зуміли знайти в собі сили, аби повернутися у гру. Завдяки вдалим діям в атаці після шостого іннінгу рахунок став 15:10. Перед заключною атакою полтавці програвали чотири рани – 12:16. Саме заключний відрізок мав визначити переможця цього захоплюючого поєдинку. Спочатку полтавці змогли набрати три рани (набране очко в бейсболі називається ран) і скороти відставання до мінімуму. У свою чергу слід відзначити, що на той час наша команда мала два аути (двох гравців вивели з гри) і супернику залишалося зробити ще один аут, аби здобути перемогу. Однак цього не сталося. Натомість полтавці спочатку зрівняли рахунок, а згодом вирвали перемогу. Вирішальне очко після удару Сергія Савченка приніс своїй команді Ростислав Старовойтов. 17:16 – вольова перемога полтавських бейсболістів.

Після цієї надважкої гри на полтавців чекала гра проти сумських "Воронів". Сенсації не сталося – стомлені фізично і морально полтавці не змогли на рівних протистояти господарям поля - 5:21. І саме ці дві команди вийшли до фінального етапу.

Підсумкова таблиця Північної підгрупи: 1. Ворони (Суми) - 18 очок. 2. БК Полтава - 15. 3. East Vikings (Харків) - 12. 4. Бомберс (Дніпро) - 6.

В іншій групі ще не визначено фіналістів, проте фаворитами у боротьбі за дві путівки вважаються київська команда "Ангели" – переможець дивізіону "Б" минулого року та "Соколи" з Чернівців, які минулого року виступали у дивізіоні "А".

За попередньою інформацією "Фінал чотирьох" може відбутися у Чернівцях, Києві або Кропивницькому (колишній Кіровоград).

спорт, бейсбол, БК Полтава

За темою:

  • Преемники великих футбольных тренеров: кто продолжит их дело
  • Полтавський депутат для економії електрики пропонує зупинити тролейбусний рух
  • Сервісні центри МВС Полтавщини видали цьогоріч 14 800 посвідчень водія
  • Топ-5 за тиждень :








    Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.