ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

14:00 28.07


Полтавщина лише на 20 відсотків виконала заходи з енергозбереження

Протягом І кварталу 2016 року в області реалізовано лише 49 заходів з енергозбереження із 240 запланованих. Через такий низький показник Полтавщина пасе задніх у загальному рейтингу регіонів країни.

Сьогодні на колегії профільного економічного департаменту ОДА розглядали виконання програми з впровадження енергозберігаючих заходів. Так, існує відповідний документ обласного значення, в якому детально прописані 240 таких проектів на загальну суму 138 млн. грн. Усі разом – у разі виконання – вони можуть дати економію паливно-енергетичних ресурсів у розмірі 9311,26 тонни умовного палива.

Найбільше заходів передбачено в бюджетній сфері – 150, всі інші розподілені приблизно порівну в комунальній галузі, промисловості та аграрно-промисловому комплексі.

За даними економістів, протягом І півріччя 2016 року виконано 49 заходів з енергозбереження на загальну суму 21 млн. грн., що становить лише 20 відсотків від запланованої кількості. Керівник Департаменту економічного розвитку Інна Іщенко розкритикувала підлеглих із районів за такий низький показник:

Ми просили вас подавали реальні заходи! А у підсумку маємо незадовільний відсоток виконання програми! Тому Полтавщина посідає місце у кінці рейтингу щодо втілення у життя заходів з енергозбереження.

При цьому йдеться про традиційні мікропроекти, такі як заміщення природного газу альтернативними видами палива, заміна вікон, дверей та джерел світла на енергозберігаючі, термомодернізація будівель, будівництво та реконструкція котелень тощо.

економія, бюджет

За темою:

  • "Міськсвітло" заощадило 1,2 млн гривень на обслуговуванні системи спостереження
  • Полтавців закликали економити електроенергію
  • Топ-5 за тиждень :








    Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.