ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

21:49 28.07


"Ворскла" не спромоглася забити у Загребі. ВІДЕО

28 липня у Загребі полтавська "Ворскла" зіграла внічию (0:0) із місцевим "Локомотивом" у першому матчі третього раунду кваліфікації Ліги Європи. Доля перепустки у наступний раунд вирішиться за тиждень у Полтаві.

Локомотив (Загреб) - Ворскла - 0:0

Локомотив: Загорац - Рожман, Перич, Майсторович, Бартолец - Іванушец, Чорич, Грезда (Чекичі 89), Цапан (Шунич 82) - Фіолич - Марич (Радоньїч 67).
Ворскла: Шуст — Сімінін (Сапай 72), Дитятьєв, Чеснаков, Пердута — Скляр, Ткачук, Кобахідзе, Ребенок (Бартулович 66) — Заричнюк (Коломоєць 56) — Хльобас.

Попереждення: Грезда 57, Радоньїч 84.

Младен Бартулович дуже сподівався на те, що Василь Сачко довірить йому місце у стартовому складі ворсклян у поєдинку в рідній для гравця "Ворскли" Хорватії. Проте коуч біло-зелених вирішив інакше - і Младен залишився на лавці запасних, а на полі з'явився лише в середині другого тайму. На лавці полтавський хорват розпочав гру разом із вічно молодим форвардом Баранником та щасливим татом Вадимом Сапаєм, якому дружина вчора, в той час коли команда перебувала у літаку, подарувала донечку.
Гра ворсклян відверто розчарувала. Загребський же "Локомотив" нічим особливим не здивував - це доволі посередня команда, якій не вистачає досвіду. Проте, вона непогано організована, і цього виявилося достатньо, щоб створити ворсклянам проблеми. До перерви полтавці взагалі нічого біля воріт Загораца створити не змогли. Більше того, вони лише два-три рази змогли наблизитися до володінь господарів. "Локо" довго вичікував, а в останні десять хвилин першого тайму тричі мав нагоди, щоб забити. Проте Рожману і двічі - Грезді не пощастило. В останньому епізоді - на 43-й хвилині - лише інтуїція Дитятьєва, який дебютував у єврокубках, урятувала ворсклян від голу. Захисник ворсклян опинився на шляху м'яча у сітку, коли Грезда бив, здавалося, вже у порожні ворота.
Полтавці грали на повільних швидкостях і були дуже прогнозованими в своїх діях. Утім, навіть за такої гри відчувалося, що за класом полтавці сильніші за суперника.

Лише після перерви ворскляни почали створювати моменти. Спочатку шанс відкрити рахунок змарнував Олександр Кобахідзе. Потім захисник "Локо" у відчайдушному підкаті вибив в останній момент м'яч із-під ніг у Хльобаса, який виходив на ворота під гострим кутом. Господарі відповіли стандартом від Фіолича та ударом головою Марича - неточним, але на горіхи від Шуста захисникам біло-зелених дісталося.

Сачко замінив Зарічнюка, далі - Ребенка, який провів далеко не найкращий свій матч - на Бартуловича, а потім травмувався Сімінін - і його вимушено замінив Сапай. Так за 20 хвилин до завершення матчу ворскляни вичерпали ліміт замін. І тут же маленький шедевр ледь не створив Іванушец - лише майстерність Шуста врятувала ворсклян від голу після чудового проходу гравця "Локо".

Полтавці грали без вогника, проте повинні були вигравати матч. Небезпека в ендшпілі була створена завдяки примітивним навісам. Юрій Коломоєць на 85-й хвилині не очікував від свого партнера такої ювелірної передачі на 50 метрів, після якої форварду залишалося лише вдало підставити ногу. Як він не забив із лінії воротарського майданчика, напевно, він сам не зможе пояснити. А на 90-й хвилині Кобахідзе мав ще один стовідсотковий шанс, коли бив головою з чотирьох метрів після подачі від Сапая, але у ворота не влучив.

Нічия 0:0 - і все у цій парі вирішиться за тиждень у Полтаві.

Василь Сачко, головний тренер "Ворскли":

Задача наша була - не пропустити і забити, з однією ми впоралися, з іншою - ні. Були у нас моменти, де просто не розпорядилися як слід м'ячем. Протистояння складається з двох матчів - у Полтаві ми розберемося, хорватська команда нам по силах. Питання - в якості гри. Треба було забивати - при всій повазі до суперника. Впевнений, що за тиждень буде зовсім інша гра у Полтаві. Є у нас футболісти, які грають нестабільно, тому нам потрібна ротація складу

спорт, футбол, ФК Ворскла, Ліга Європи

За темою:

  • Ворскляни вдома програли "Колосу" з Ковалівки. ВІДЕО
  • Ворскляни вдома мінімально поступилися лідеру УПЛ. ВІДЕО
  • "Ворскла" вийшла до фіналу Кубка України з футболу. ВІДЕО
  • Топ-5 за тиждень :








    Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.