ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

14:32 29.07


Полтавські клуби, ймовірно, будуть представлені у вищій волейбольній лізі

28 липня в Києві відбулося засідання виконкому Федерації волейболу України, на якому було затверджено систему проведення чемпіонату та Кубку України сезону 2016/17.

У чоловічій Суперлізі, як і раніше, виступатимуть 8 команд: "Локомотив" (Харків), "Дніпро" (Дніпро), "Барком-Кажани" (Львів), "Юракадемія" (Харків), СумДУ (Суми), "Вінниця", "Новатор" (Хмельницький) і "Буревісник-ШВСМ" (Чернігів).

Клуб "Фаворит" (Лубни), який минулого сезону виявився останнім у Суперлізі, у наступному чемпіонаті гратиме у вищій лізі волейбольного чемпіонату країни. У сезоні 2016/2017 кількість команд чоловічої вищої ліги може зрости вдвічі - з 8 до 16, про це повідомили на засіданні виконкому ФВУ. На цей час уже є 14 команд-учасниць, найближчим часом очікується підтвердження участі у чоловічій вищій лізі ще двох команд.

Також було прийнято рішення, що жіночі та чоловічі команди, які грали раніше в чемпіонаті України серед аматорів, переходять в статус професійних команд та гратимуть в першій та другої лігах.

Після дворічної перерви поновлюються змагання вищої ліги серед жіночих команд – тут вже заявилися сім команд. Наші землячки - команда "Полтавчанка", яка є чемпіоном цьогорічної аматорської жіночої волейбольної вищої ліги, також отримала можливість напряму стати учасником жіночої вищої ліги у наступному сезоні. Але наразі невідомо, чи зможе наша команда, яка виступає на базі ПНПУ, скористатися цим шансом. Адже календар ігор вищої ліги за інтенсивністю суттєво відрізняється від календаря аматорської ліги, в якій відбувалися турові матчі з інтервалом у декілька місяців. Але у полтавок є альтернатива - перша або друга ліга жіночого чемпіонату країни.

спорт, волейбол

За темою:

  • Непорозуміння: у Полтаві призупинили будівництво спортмайданчика на Грушевського
  • Волейболісти Полтавщини потрапили до топ-п'ятіріки Суперліги. ФОТО
  • На Полтавщині перекинувся автомобіль: двоє у лікарні
  • Топ-5 за тиждень :








    Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.