ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

12:26 30.07


На Полтавщині офіційно більше 80 тисяч безробітних

На Полтавщині рівень безробіття становить близько 13 відсотків від числа економічно активного населення. За цим показником Полтавська область перебуває серед найгірших регіонів в Україні.

Про це "УНН-Центр" повідомили в Полтавському обласному Центрі зайнятості. Загалом, Полтавська область має один із найгірших показників щодо безробіття, ще гіршою ситуація є лише на Донбасі, Тернопільщині та Житомирщині.
Загальна кількість безробітних складає 80,7 тисяч осіб, зайнята частина населення — 583,6 тисяч. При цьому економічно активне населення складає 664,3 тисяч осіб.
Торік було створено 9,7 тисяч нових робочих місць або майже 40 відсотків від запланованого, за рахунок фізичних осіб-підприємців.
За сприяння Центру зайнятості товариство “Ворскла” створило нові швейні цехи по області — у Лохвиці, Кобеляках, Зінькові, Гадячі та Котельві. У серпні заплановане відкриття ще одно цеху з пошиву одягу на 40 робочих місць у Семенівці.

На Полтавщині спостерігається високий рівень самозайнятості населення (фріланс), що складає 7,2 тисяч осіб.
Ці люди працюють в таких сферах, як ІТ-технології, бухгалтерські послуги, журналістика, дизайн, репетиторство, ремонт і будівництво в приватному секторі, сантехнічні роботи, електоропобутові послуги, пошив та ремонт одягу, манікюр, педікюр, ремонт побутової техніки, догляд за дітьми та особами похилого віку, прибирання будинків, послуги з перекладу та фотопослуги, працевлаштування за кордоном, тощо.

За даними Центру зайнятості, загалом на сьогодні в Україні немає жодної методики щодо об’єктивної оцінки ринку праці.

зайнятість, безробіття, фріланс

Топ-5 за тиждень :








Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.