ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

13:30 30.07


У Полтаві відкрили святкову виставку з історії православної церкви

У приміщенні Полтавської облдержадміністрації Державний архів Полтавської області відкрив документальну виставку “З історії православної церкви на Полтавщині” до Дня хрещення Київської Русі-України.

У документальній експозиції представлено 46 документів (із них 14 текстових) за період 1652 – 2016 років. Виставка складається із трьох головних розділів.
У першому розділі представлено документи, що свідчать про величезний вплив православної церкви на культурно-духовне життя країни, у тому числі на Полтавщини до 1917 року, коли церкви виконували не тільки свою духовно-просвітницьку, а й юридичну функцію. Про це "УНН-Центр" повідомили в прес-службі Полтавської ОДА.
Другий розділ присвячений розвитку православ’я на Полтавщині у радянський період (1919-1991). Зокрема про антирелігійні кампанії, спрямовані на вилучення церковних цінностей, масове руйнування та закриття культових споруд, репресії проти священнослужителів.
У третьому розділі розповідається про відродження Української православної церкви і духовності в Україні наприкінці ХХ - початку ХХІ століття.

виставка, культура, ОДА, церква

За темою:

  • У Полтаві відкрилася фотовиставка "Погляд із минулого"
  • У Полтаві стартував розпродаж рослин для дачників
  • Міжнародна виставка "Це графіка" відкрилася у Кременчуці
  • Топ-5 за тиждень :








    Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.