ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

08:00 31.07


Фірма мешканця Лазірок увійшла до числа головних експортерів горіхів

Рейтинг найбільших експортерів горіхів у першому півріччі 2016 року оприлюднив Юрій Винничук у "Бізнес.Цензорі". Є там і "полтавський слід" - фірма нашого земляка входить до топ-трійки вітчизняних експортерів.

Одеське ТОВ "Юкреніан шиппінг сервіс" у першому півріччі стало лідером по експорту очищеного горіха, а загалом офіційно вивезла його на 187 млн грн. Але це занижені цифри: в більшості митних декларацій "Юкреніан шиппінг сервіс" ціна за кілограм продукції була вказана $0,3-$3,0. За ціною від $4 до $8 за компанія оформила лише десять декларацій. Власником та керівником "Юкреніан шиппінг сервіс" вказаний мешканець Чернігова Віктор Краснов. 

ТОВ "Юкреніан шиппінг сервіс" є експедиторською компанією і минулого року експортом горіхів не займалася.

ТОВ "Агро Грін ЛТД" було зареєстроване наприкінці 2015 року, але вже в січні-травні наступного отримало виручку від горіхового експорту на 127 млн грн, після чого призупинила цей бізнес.
Більше половини експорту було здійснено по заниженим цінам, а майже половину чищених горіхів фірма вивезла через Одеську митницю, ще 400 тонн – через Чернівецьку.
ТОВ "Агро Грін ЛТД" прописане в смт Межове Дніпропетровської області. Офіційним власником та керівником фірми є одесит Станіслав Шутак, про його участь в якомусь бізнесі раніше не було відомо.

ТОВ "Профторг" було зареєстроване в січні 2016 року в звичайній багатоповерхівці Лісового житломасиву в Києві. Власником та керівником фірми записаний Іван Фесянов з села Лазірки Полтавської області. За лютий-квітень компанія "Профторг" змогла вийти на третє місце в Україні по експорту чищеного горіха. Як і попередні фірми, "Профторг" переважно працювала через одеську митницю – через відомство Юлії Марушевської було оформлено біля 700 тонн продукції.
Фірма вказувала середню ціну на свої горіхи $2,18/кг, але в Європі вартість такої продукції мінімум удвічі вища. Якщо ми 700 тонн помножимо на 2,18 долара, то отримаємо 1 млн 526 тисяч доларів, або майже 38 мільйонів гривень прихованого прибутку.

бізнес, гроші, митниця, горіх, Лазірки

За темою:

  • В області хочуть збудувати новий завод із виробництва крупи
  • У Полтаві проведуть Великодній ярмарок
  • Сергей Токарев объявил об инвестициях Roosh Ventures в стартап, технологиями которого пользуются Tesla и Cisco
  • Топ-5 за тиждень :








    Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.