ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

15:02 04.08


Парадів і салюту на День Незалежності в Полтаві не буде

Сьогодні, 4 серпня, на засіданні Організаційного комітету з підготовки та відзначення в області 25-річчя Незалежності України, був представлений попередній план святкових заходів, які будуть відбуватися в Полтаві з 18 по 24 серпня.

4 серпня о 10:00 представники Організаційного комітету з підготовки та відзначення в області 25-річчя Незалежності України на чолі з Миколою Білоконем провели засідання, на якому оголосили ймовірний план урочистостей, які пройдуть в Полтаві та Полтавській області. Оприлюднений список не є остаточним і може змінитися. Як повідомив Микола Білокінь, кінцевий план буде сформований 8-10 серпня.

Марафон урочистостей розпочнеться 18 серпня з відкриття ретроспективної виставки "Джерело духовності, український килим 18-21 ст." Захід почнеться о 12:00 в у виставковій залі Полтавського краєзнавчого музею ім.Кричевського.

22 серпня о 14:45 у фойє театру ім. Гоголя. відбудеться відкриття фотогалереї "Ротація" фотокореспондента ОКІА "Новини Полтавщини" Анни Чапали.

22 серпня о 15:00 пройде святковий концерт "Боже, великий, єдиний, нам Україну храни" за участю представників виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, поборників незалежності, військовослужбовців та учасників АТО і Революції гідності, волонтерів, ровесників незалежності, громадськості, духовенства, видатних діячів науки, освіти, культури.

23 серпня, в день Прапору, о 10:00 від Театральної площі стартує флешмоб по передачі великого прапору України полтавцями – ровесника незалежності, учасникам АТО та урочиста церемонія підняття Державного Прапору України. Передача прапору буде відбуватися до пам’ятника Шевченку.

23 серпня о 19:00 на площі біля пам’ятника Іванові Мазепі відбудеться урочиста святкова програма "Із річницею тебе, незалежна Україно!" В концерті візьмуть участь симфонічний оркестр та артисти театру ім. Гоголя та Полтавської обласної філармонії.

23 серпня о 21:00 у дворі Полтавського краєзнавчого музею відбудеться закритий концерт для кращої молоді, поборників незалежності та інших видатних осіб. На концерті будуть представлені дефіле одягу старовинної колекції "Вишиванка – код українського народу" та показ моделей українського одягу сьогодення.

Що буде в Полтаві на день Незалежності?

24 серпня о 9:00 – традиційне покладання квітів до пам’ятника Шевченку та до пам’ятного знаку "Загиблим Українським козакам", меморіальної дошки Симона Петлюри, пам’ятного знаку Борису Мартосу, Народного меморіалу героїв Небесної Сотні, загиблим учасникам Революції гідності, місць поховання учасників АТО.

На Театральній площі буде встановлений екран для демонстрації урочистостей з Києва. Це планується для того, щоб в режимі реального часу споглядати за підняттям державного прапору у Києві та виступом Президента України. Близько 10:15 почнеться загальнодержавна хвилина мовчання, під час якої в церквах мають лунати дзвони, а транспорт повинен зупинитися.

24 серпня о 19:00 на Театральній площі почнеться загальноміський концерт з нагоди 25-ї річниці Незалежності України.

Урочистості будуть проходити не тільки в Полтаві, а й на території всієї Полтавської області. Чиновники відзначили, що райони та міста області активно долучилися до святкувань незалежності держави. По всій Полтащині планується провести близько 750 святкових заходів, включаючи різноманітні виставки, екскурсії, молодіжні заходи. Найбільша урочиста активність спостерігається в Полтаві – 46 заходів, Лубни – 26 заходів, Кременчук – 14 заходів та Горішні Плавні – 14 заходів. На території області святкування пройдуть протягом 22-24 серпня.

Забороняється проводити військові паради та показ військової техніки. Члени Організаційного комітету також зазначили, що використання салютів у той час, коли за Сході помирають люди – недоречне.

свято, Незалежність, план

За темою:

  • У Полтаві проведуть Великодній ярмарок
  • Полтавську кінологічну службу привітали зі святом
  • Полтавці відзначили Міжнародний день Новруз
  • Топ-5 за тиждень :








    Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.