ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

23:09 04.08


Чому "Ворскла" вилетіла з єврокубків. Статистика, коментарі

Карма "Ворскли" - програвати в єврокубках командам, котрі молодші від її власного дубля. А ще - пропускати безглузді голи в найнеочікуваніший час. Із "Жиліною" пропустили на останніх секундах, цього разу на перших.

У стартовій же атаці полтавці втратили м'яч (завовтузився з ним Хльобас), хорвати перехопили, перевели на інший фланг, Чорич протяг його лівим флангом, віддав пас на Бочкая - і той пробив повз Шуста - ось такий був несподіваний початок для полтавців.

Уже до десятої хвилини вони створили кілька непоганих атак, але довести їх до влучного удару не змогли - хорвати надійно діяли в обороні. Але, принаймні, моменти на той час "Ворскла" створювала. Кобахідзе намагався кожну атаку завершувати ударом, Хльобас демонстрував дриблінг, Коломоєць розкидав м'ячі партнерам - але цього всього не вистачало, адже команда діяла надто розлого, вальяжно, хоч і вмикала швидкості.

Хорвати вдало оборонялися і навіть на 33-й хвилині могли подвоювати перевагу, коли Бочкай ледь не замкнув простріл із правого флангу. Крайки хорватів, як і очікувалося, діяли вкрай активно, однак дивно, чому полтавці не знайшли цьому протидії хоча б у домашній грі.

Трохи пожвавили події дурнуваті дії фанатів. Спершу один уболівальник вибіг на поле, а коли його випроводили за межі стюарди і футболісти, невідомо навіщо на виручку йому кинулися ультраси. Потім приєдналася поліція і врешті натовп розігнали хлопці в чорній формі. Заклик із фанатського сектора "усі за одного" в таких обставинах виглядав безглуздо.

Тим часом "Ворскла" комбінувала вже в чужій штрафній площі. Кобахідзе пробиває поруч зі стійкою - м'яч на кутовий переводить Загорац. Кутовий - м'яч влучає у стійку! На 45-й хвилині, коли підключення Пердути Грезда зупинив уже в штрафному з фолом, полтавці знов могли забити - але пенальті не реалізував Хльобас. Коли команди йшли на перерву, уболівальники освистали "Ворсклу"...

А щойно розпочався другий тайм, розлючена "Ворскла" зрівняла рахунок. Кобахідзе на правому фланзі прибрав замахом захисника, прострілив у воротарську, де Перич зрізав м'яч у власні ворота.

Але недовго раділи полтавці. Втрата м'яча на власній половині поля - передача Бочкая - дальній удар Фіоліча - і знову м'яч у сітці! На 64 хвилині гра перетворилася на кошмар. Спершу Сапая, який провалювався на фланзі, неочікувано замінив Ребенок (став грати лівого захисника), а Пердута перемістився на правий фланг оборони. Одразу ж після заміни Ігор не встиг повернутися на контратаку і Скляру довелося фолити, а після штрафного Періч головою відправив м'яча в стіку - 1:3!

Трохи пожвавлилися трибуни, коли на 74-й хвилині центральний захисник (!) Володимир Чеснаков здійснив прорив у штрафну площу суперника, на швидкості проминув захиників і точно пробив у сітку - але треба було забивати ще двічі. "Ворскла" чесно намагалася, втратила багато сил, однак гру було зроблено в першому таймі - через розконцентрованість на стартових секундах, через вальяжність потім, а також через тактичну негнучкість і панічні заміни. Знову полтавці вилетіли через власну ж неготовність до таких ігор.

Ліга Європи, третій кваліфікаційний раунд, матч-відповідь

Ворскла - Локомотив - 2:3

Голи: Періч (аг) 49, Чеснаков 74 – Бочкай 1, Фіолич 53, Перич 65.

Ворскла: Шуст – Сапай (Ребенок 60), Дитятьєв, Чеснаков, Пердута — Ткачук, Скляр (Голодюк 70) — Кобахідзе, Хльобас (Зарічнюк 74), Бартулович — Коломоєць.

Локо: Загорац — Бартолец, Майсторович, Перич, Рожман — Цапан, Чорич — Грезда, Фіолич (Шунич, 81), Бочкай (Чекичі 68) – Марич (Радоньїч 65).

Попередження: Пердута, Скляр – Цапан.

На 45-й хвилині Хльобас не реалізував пенальті (воротар).

Василь Сачко, головний тренер "Ворскли":

Ми були готові до гри, суперник був по зубах, ми його знали і розуміли, як треба грати. Потрібно було і на виїзді бути небоязкими, і вдома не пропускати на перших хвилинах, та забивати пенальті. Ці переломні моменти і вплинули на підсумок. У порівнянні з минулим роком у нас змінилося майже півкоманди. Пішли ключові гравці, прийшли нові. Є дефіцит нападників, не вистачає захисника. На жаль. Такі реалії та можливості. Є питання по комплектації та технічному оснащенню гравців. Мені сподобалося, як в цьому плані готові суперники. Наші гравці прийшли в нову для себе команду з чистого аркуша. Поки не вистачає відчуття партнера ... Це, звичайно, не виправдання. Завжди є ряд причин ... Але за те, що за дві гри ми пропустили шість м'ячів я хочу вибачитися перед уболівальниками. Повторюся: забий ми пенальті, забий в моменті, коли була стійка - результат був би зовсім іншим. Завдання нами не виконано. Команду цю ми повинні були проходити. У нас є можливості, але вони обмежені. Щоб виступати в Лізі Європи, потрібна довша лава, конкуренція, більше хороших нападників, захисників...

Томіслав Івкович, головний тренер "Локо":

Ми показали характер переможців! Після першої гри всі стверджували, що ми не пройдемо далі - але ми билися на полі, заслуговували на перемогу і домоглися її! Зіграли тактично дисципліновано. А "Ворскла" не була готова до цієї гри психологічно і діяла так, ніби у гравців інші проблеми в головах

 

спорт, футбол, Ворскла

За темою:

  • Непорозуміння: у Полтаві призупинили будівництво спортмайданчика на Грушевського
  • Волейболісти Полтавщини потрапили до топ-п'ятіріки Суперліги. ФОТО
  • На Полтавщині перекинувся автомобіль: двоє у лікарні
  • Топ-5 за тиждень :








    Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.