ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

13:20 06.08


На Полтавщині стартує сезон полювання на пернату дичину

Ввечері 6 серпня на Полтавщині стартує сезон полювання на пернату дичину, який триватиме до 31 грудня включно. Слід пам'ятати про норми добування дичини та мати при собі документи на право полювання.

Для допуску на полювання кожен мисливець зобов’язаний мати при собі документи на право полювання. А саме: посвідчення мисливця, щорічну контрольну картку обліку добутої дичини і порушень правил полювання, відстрільну картку, дозвіл на право користування вогнепальною мисливською зброєю.
Норма добування пернатої дичини одним мисливцем не повинна перевищувати: норців великих – дві особини; гусей, куріпок сірих та фазанів – три; качок – п'ять; лисок − шість; куликів та голубів – 10; перепелів – 15.
У разі використання під час полювання собак мисливських порід чи інших ловчих звірів і птахів, на них потрібно мати відповідний паспорт, інформує УНН-центр.

Днями полювання є субота та неділя, а для власників мисливських собак лягавих порід та спанієлів додатковий день полювання - середа, за окремими відстрілочними картками, - зазначив речник поліції Юрій Сулаєв.
Полювання заборонено:
- на відтворюючих ділянках;
- на відстані ближче 200 метрів від будівель населеного пункту та окремо розташованих будівель, де можливе перебування людей;
- на пернату дичину з нарізної вогнепальної зброї або з використанням набоїв , споряджених кулями або шротом діаметром більше 5 мм;
- у темний період доби (пізніше години після заходу сонця і раніше години до його сходу).

Наразі створено рейдові групи, що будуть чергувати в місцях полювання та негайно реагувати на порушення правил полювання.
Загалом на сьогодні налічується 80 користувачів мисливських угідь Полтавської області. У Полтавській обласній організації Українського товариства мисливців і рибалок (УТМР) налічується більше дев'яти тисяч мисливців.


За темою:

Топ-5 за тиждень :








Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.