ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

16:35 08.08


На Полтавщині понад чотири тисячі осіб відхилялись від призову

У Полтавській області не виконано план весняного призову. Набрано 94 відсотка від поставленого плану, а більше половини юнаків призивного віку не з’явились до військоматів.

Про це повідомив начальник обласного військового комісаріату Полтавської області Дмитро Губський.

Цього року весняна призовна кампанія виконана не повністю, а на 94 відсотка. Під час травня-червня на строкову службу на Полтавщині мало бути набрано 604 особи, але 39 юнаків не набрали. Відмічу, що вперше Полтавська область не виконала завдання щодо призову на строкову службу. Всього у військомати Полтавщини мало з’явитися понад 8 тисяч осіб, які є призовниками, утім, близько 4,2 тисячі юнаків відхилились від призову та не з’явились у військові комісаріати, це близько 52 відсотків

- розповів Дмитро Губський.

Не виконали план щодо призову на строкову службу у військових комісаріатах Полтави, Глобиного, Карлівки та Гадяча. Представники районних військових комісаріатів пояснили низьку явку призовників відсутністю більшості осіб за місцем їх реєстрації. За словами військових, часті випадки, коли юнаки перебувають за межами області чи за межами України, хоча документально проживають на Полтавщині.

Протягом осіннього призову у області планується вступ на строкову службу ще 600 осіб.

Що стосується контактної служби, то за словами Дмитра Губського, протягом першого півріччя на Полтавщині до лав ЗСУ потрапило 989 осіб.

Протягом першого кварталу 2016 року у Полтавській області на службу за контактом вступило 546 особи, що складає 81 відсоток від поставленого плану. Протягом ІІ-го кварталу цього року до лав ЗСУ вступило ще 443 особи, що становить 69 відсотків від плану. Загалом цьогоріч у області 989 осіб почали нести службу за контрактом, що становить 75 відсотків від плану. Планується, що протягом третього кварталу цього року у Полтавській області на військову службу за контрактом буде прийнято 610 осіб, а протягом четвертого - 490

- додав комісар.

армія, призов

За темою:

  • Слідство: більше пяти тисяч кременчужан зняли з військового обліку
  • Протягом тижня Полтавщина на війні втратила ще сімнадцять військових
  • На фронті бракує капеланів
  • Топ-5 за тиждень :








    Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.