ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

20:46 08.08


Полтавка виграла чемпіонат Європи з шашок у швидкій грі

8 серпня у Пінську (Білорусь) відбулися турніри чемпіонатів Європи з шашок-100 серед кадетів, юніорів та молоді. Серед дівчат-юніорок (до 19 років) полтавка Валерія Кришталь завоювала золоту медаль.

Тут змагалися 17 учасниць у 8 турів. Хронологія виступу полтавки була такою: перемоги над Дігною Йонікайте (Литва) і Агатою Парахіною (Росія), нічия - з Руфіною Аюповою (Росія), поразка від Катаржини Станчук (Польща), перемога над Аннелі Треес (Естонія), нічия з Ганною Дмитренко (Україна), перемога над Марією Мироновою (Білорусь) і нічия з Аюнікою Кучкіною (Росія).
Валерія Кришталь набрала 11 очок (4 перемоги, 3 нічиї, 1 поразка). За підсумками турніру три учасниці набрали по 11 очок. Долю остаточного розподілу медалей визначили додаткові показники.

Валерія Кришталь отримала "золото" вже після першої стадії фінішної "арифметики" - 57 пунктів. А ось доля "срібла" визначилася тільки у четвертому раунді перерахунків додаткових показників. На другому місці - Катаржина Станчук із Польщі - 55 пунктів, а "бронза" (також 55) дісталася росіянці Аюніці Кучкіній.
Перед цим Валерія Кришталь посіла 6-е місце на чемпіонаті Європи серед дівчат-юніорів у класичній грі, тоді нашій землячці не вистачило одного очка до місця на п'єдесталі пошани.
Іншій полтавці Дарині Мосієнко, яка напередодні фінішувала на 5-му місці у класичній грі  серед дівчат міні-кадетів (до 13 років), у швидкій грі (37 учасниць, 9 турів) не пощастило. Тут Дарина фінішувала на 22-му місці, набравши 9 очок.

9 серпня у Пінську відбудеться останній день чемпіонату Європи з шашок-100, під час якого визначатимуться переможці у бліці.


спорт, шашки, Кришталь

Топ-5 за тиждень :








Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.