ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

11:30 13.08


Прокурор, який зізнався в хабарі в 195 тисяч, заплатить 25 тисяч штрафу

Корупціонер вимагав гроші у фермера за укладення орендного договору. Про це стало відомо з вироку Зіньківського райсуду Полтавської області від 3 серпня 2016 року, розміщеного в Єдиному реєстрі судових рішень.

На лаві підсудних опинився прокурор Зіньківського відділу Миргородської прокуратури Полтавської області.

Як показують досудові матеріали, в січні 2016 року місцевий фермер звернувся до Зіньківської РДА з проханням виділити йому в оренду 60 гектарів землі для ведення товарного сільського господарства. Його заява була спрямована на розгляд комісії з врегулювання земельних відносин, одним із учасників якої був прокурор Зіньківського відділу.
Зустрівшись з фермером, прокурор запропонував йому пролобіювати в комісії дозвіл на оренду і підписати його у глави Зіньківської РДА - за винагороду в 19 тисяч доларів. Той погодився на ці умови, однак домовився, що віддасть гроші тільки після відповідного рішення комісії.
У липні 2016 року засідання комісії ухвалили рекомендувати голові РДА передати в користування фермерському господарству «Басінюк» земельні паї загальною площею в 27 гектарів. Після засідання, фермер віддав прокурору домовлену суму в гривнях, загальною кількістю в 195 тисяч. При обшуку ці гроші були вилучені з будинку підозрюваного, причому 50 тисяч із них виявилися імітаційними купюрами - з однаковими серією та номером.

Звинувачення інкримінувало прокурору ч.2 ст.369-2 КК України. Той підписав угоду про визнання винуватості, за яким суд засудив злочинця до штрафу в розмірі 25.5 тисяч гривень, повідомляє 1i.com.ua.
За даними ЗМІ, спійманим на хабарі корупціонером є співробітник Зіньківського відділу Миргородської прокуратури Богдан Іванович Денис.

закон, суд, хабарництво, прокурор

Топ-5 за тиждень :








Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.