ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

21:00 22.08


Юрій Фоменко відзначився голом у дебютному матчі у Вірменії

Наш земляк, 29-річний форвард Юрій Фоменко, який у минулому сезоні виступав у складі бакинського "Інтера" в чемпіонаті Азербайджану, відгукнувся на пропозицію чемпіона Вірменії - і вдало дебютував у новому клубі.

Поки вітчизняний футбол переживає кризу, гравці відкривають для себе нові горизонти та нові країни. Вихованець полтавського футболу Юрій Фоменко підписав однорічний контракт із чемпіоном Вірменії - клубом "Алашкерт", потренувався три дні з новим колективом та вийшов на 25 хвилин у домашньому матчі команди тренера Абрама Хашманяна (відомий у минулому футболіст "Арарата") проти клубу "Бананц".

Юрій (на відео - під номером 13) з'явився на полі за рахунку 2:0 і швидко забив свій дебютний гол у вірменській лізі, подарувавши "Алашкерту" перемогу з великим разуноком - 3:0.

Клуб "Алашкерт" базується у маленькому місті Мартуні (12 тисяч мешканців), яке розташоване на березі знаменитого озера Севан на висоті майже 2000 метрів над рівнем моря. Відстань від Мартуні до столиці - Єревану - 130 кілометрів. Минулорічне чемпіонство та старт у Лізі чемпіонів (де вірменська команда за сумою двох матчів програла тбіліським динамівцям) - поки що найвище досягнення молодого клубу, який було засновано у 1990 році).
Цікаво, що у складі "Алашкерту" грають, окрім Фоменка, ще два легіонери-українці. І обидва вони пов'язані з полтавським футболом. Так, захисник Дмитро Ховбоша до Вірменії потрапив із кренчуцького "Кременя", а хавбек Антон Савін - із "Гірника-Спорт" (Горішні Плавні).

Ось так, трьома вправними виконавцями Полтавщина підсилила склад футбольних чемпіонів Вірменії.

спорт, футбол, Вірменія, Юрій Фоменко

Топ-5 за тиждень :








Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.