ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

08:45 24.08


МАУ вирішила літати з Полтави

Державіаслужба повідомила, що компанія "Міжнародні авіалінії України" (МАУ) запросила права на виконання регулярних польотів із чотирьох міст України, в тому числі - з Полтави.

У своїй заявці авіаперевізник просить комісію з розгляду питань щодо прав на експлуатацію повітряних ліній, засідання якої відбудеться 30 серпня, дозволити літати по сім разів на тиждень на кожному маршруті з терміном дії кожного права на 50 років - із 1 вересня 2016-го до 1 вересня 2066 року.

Наразі, як відомо, регулярні пасажирські рейси з Полтави не виконуються, хоча за часів СРСР місцевий аеропорт активно експлуатувався. Нині з Полтави виконуються чартерні рейси, ще тут проводяться навчання слухачів льотних академій. Також базуються літаки двох приватних авіакомпаній.

Перший заступник голови Полтавської обласної державної адміністрації Андрій Пісоцький повідомив нашому кореспонденту, що протягом цього тижня МАУ повинна передати до Полтави детально розписані технічні умови експлуатації аеропорту, а полтавці в свою чергу повинні ці умови забезпечити.
Наступного тижня ми плануємо зустрітися з президентом авіакомпанії МАУ, щоб рухатися далі по реалізації цього важливого інфраструктурного і транспортного проекту. Побачимо, який обсяг робіт потрібно зробити, після чого зможемо планувати конкретні терміни їх виконання. Важливо, що аеропорт - це не лише комфорт для пасажирів, але й нові робочі місця, і додаткові надходження до обласного бюджету
— сказав Андрій Пісоцький.

Як стало відомо нашому кореспонденту, Полтаву розглядають як важливий і перспективний авіаційний центр. До Києва з Полтави можна буде дістатися швидше, ніж за годину. Вже йдуть перемовини щодо майбутніх рейсів із Полтави не лише по Україні, але й закордон - до Єревана, Баку, Тель-Авіва, Стамбула, інших міст світу. Мова йде як про денні, так і про нічні рейси, які виконуватимуть разом із МАУ і лоукостери - бюджетні авіакомпанії, що працюватимуть на вітчизняному ринку.

Важливий момент - сервіс для пасажирів: планується запустити спеціальні автобуси - шатли - які доставлятимуть пасажирів із міста до аеропорту - і назад. А нова зупинка поїздів "Укрзалізниці" в Супрунівці допоможе зручно доїхати до аеропорту пасажирам київського та харківського напрямків.

транспорт, аеропорт, лоукостери, МАУ

Топ-5 за тиждень :








Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.