ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

11:00 28.08


Полтавка розмістила петицію щодо присвєння Юрію Чебану звання Герой України

На офіційному сайті Президента України полтавка Тамара Жалій розмістила петицію щодо присвоєння почесного звання "Герой України" Чебану Юрію Володимировичу - олімпійському чемпіону Лондона і Ріо-де-Жанейро.

У своєму тексті електронної петиції полтавка пише:

Шановний Петре Олексійовичу! Наш славний українець - Юрій Чебан - із 2004 року захищає честь нашої країни на літніх Олімпійських іграх із веслування на каное-одиночці. Якщо в Афінах у 18-річному віці йому не вдалося піднятися на олімпійський п'єдестал, то вже в 2008-му в Пекіні він завоював "бронзу", а в 2012 і 2016 роках гімн НАШОЇ ДЕРЖАВИ УКРАЇНА звучав в Лондоні та Ріо-де-Жанейро. Юрій Чебан - неодноразовий переможець чемпіонатів Європи та світу з веслування на каное. Він має ордени "За заслуги" та "За мужність" ІІІ ступенів. Пройти чотири олімпійські цикли, впевнено здобувати ліцензії для участі в Олімпіаді - це складне випробування для спортсмена, для Юрія - це справа всього життя. Справжній патріот, мужній боєць, заслужений майстер спорту України заслуговує на найвище визнання в цей складний для нашої багатостраждальної держави час, тоді, коли суддівський корпус на цих міжнародних змаганнях вищого рангу без особливих симпатій ставиться до нас - українців. Попри це, Юрій Чебан вдало оздобив свій човен українською символікою, зробив неможливе - взявши участь у чотирьох Олімпійських іграх, став призером у трьох з них. Браво, українцю Юрію Чебану! Слава Україні!
 - йдеться у посланні до Президента країни.

Жалій Тамара Віталіївна - кандидат історичних наук, доцент кафедри правознавства ПНПУ, в якому свого часу навчався Юрій Чебан. Для того, щоб петиція потрапила на розгляд до Президента України, треба, щоб під нею поставили свої підписи 25 тисяч громадян України.

Президент, петиція, спорт, Олімпіада, Чебан, ПНПУ

Топ-5 за тиждень :








Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.