ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

15:30 28.08


Нутрії комфортно живуть у центрі Кременчука. ВІДЕО

У маленькій річці Крива Руда, що протікає в Кременчуці, виявили родину нутрій. Днями відео про гризунів виклали в мережу небайдужі кременчужани.

Нутрія веде напівводний спосіб життя. Улюблені місцям проживання — водойми зі слабко проточною або стоячою водою: заболочені береги річок, очеретяно-рогозові озера та вільхо-осокові болота із багатою водною та прибережною рослинністю. У природніх умовах активна в основному вночі. Харчується нутрія кореневищами, стеблами і листям очерету та рогозу. Додатковий корм складає водяний горіх, латаття. Тваринні корми (п'явок, молюсків) їсть рідко, виключно при нестачі рослинних.

Нутрія веде напівкочівний спосіб життя, залишаючись на місці при наявності кормів та прихистку. Відпочиває і виховує потомство у відкритих гніздах, які влаштовує на купинах та в густих заростях із зігнутих стебел очерету та рогозу. Але в крутих берегах риє нори — від простих тунелів до складних систем ходів. Схованку нутрії також можна знайти по стежинкам, які тваринки протоптують на місці свого проживання. Живуть нутрії групами по 2—13 особини, які складаються із дорослих самок, їх потомства та самця. Молоді самці живуть поодинці.

Нутрія чудово плаває та пірнає. Під водою може знаходитися до 10 хвилин. В спекотні дні вона менш рухлива і зазвичай переховується в тіні. До проживання в замерзаючих водоймах не пристосована.

фауна, нутрія, природа, Кременчук

Топ-5 за тиждень :








Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.