ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

18:39 29.08


Поліція викрила злочинну групу, що заробляла на нерухомості

На Полтавщині поліція викрила в шахрайстві з нерухомістю на суму понад два мільйона гривень організоване злочинне угруповання. Про це повідомляє прес-служба Нацполіціі України.

Діяльність групи, що діяла під виглядом роботи звичайного агентства нерухомості, потрапила під пильне око правоохоронних органів ще у вересні минулого року. Ретельна перевірка оперативної інформації виявила, що організатором та ініціатором злочинної діяльності виявився колишній працівник комунального господарства міста Полтави. Він відповідав за розробку схем, здійснював розподіл коштів і фінансування організації. Група складалася з семи осіб, до якої входили приватний нотаріус і депутат однієї з райрад.
Члени угруповання мали чіткий розподіл обов'язків і функцій. Так, двоє з групи відповідали за пошук нерухомості, власники якої знаходяться за кордоном, проводять лікування в психіатричних лікарнях, є соціально незахищеними (хворі на алкоголізм та наркозалежні). Ще один співучасник відповідав безпосередньо за виготовлення фіктивних документів, які оформлював "свій" нотаріус.
Шостий член угрупування займався пошуком осіб, які бажають придбати нерухомість. Останній співучасник - депутат райради, а за сумісництвом директор товариства - мав доступ до БТІ, вирішував питання про отримання оригіналів документів для подальшого виготовлення нових технічних паспортів і свідоцтв на фіктивного власника за потрібними адресами. За грошову винагороду він легалізовував підроблені документи на право приватної власності шляхом надання заяв від псевдовласників, для подальшого отримання рішень органів місцевого самоврядування (сесій районних, міських рад) та придбання права власності на нерухомість, робив технічну, проектну документацію на земельні ділянки на замовлення організатора .
Зараз оперативниками Управління захисту економіки (УЗЕ) в Полтавській області спільно зі слідчими обласного управління Нацполіціі встановлено місцезнаходження нерухомості, на яку виготовлені фіктивні документи. Державі і фізичним особам завдано збитків в сумі понад 2 млн грн.
Під час проведення санкціонованих обшуків вилучено комп'ютерну техніку, мобільні телефони, підроблену документацію, в т.ч. розписки, документи на житло, свідоцтва на право спадщини.

За даним фактом слідчим управлінням ГУНП в Полтавській області порушено кримінальні провадження у ч. 2 ст. 358 (підробка документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) і ч. 4 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Дане правопорушення передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 12 років із конфіскацією майна.
За повідомленням sud.ua, наразі вирішується питання про винесення підозри та обрання шахраям запобіжного заходу.

кримінал, шахрайство, нерухомість, поліція

Топ-5 за тиждень :








Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.