ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

13:02 30.08


Менше за всіх на Полтавщині заробляють медики, митці і спортсмени

Протягом січня-червня 2016 року на Полтавщині середньомісячна заробітна плата склала 4 243 грн.

Одні з найнижчих показників рівня заробітної плати зафіксовані у сферах охорони здоров’я та надання соціальної допомоги, мистецтва та спорту, а також тимчасового розміщування й організації харчування. Про це УНН-Центр повідомили у Головному управлінні статистики в Полтавській області.

За даними управління статистики, найбільша середня заробітна плата у Полтавській області протягом першого півріччя 2016 року нараховувалась персоналу підприємств добувної промисловості і розробки кар’єрів − 7 751 грн, а особи, які працюють у сфері будівництва, за вказаний період отримували у середньому 5 642 грн за місяць роботи. Загалом загальні показники заробітної плати у сфері промисловості — 5 404 грн/ міс.

Також, за даними статистики, одні з найвищих заробітних плат в області отримували працівники, зайняті в організаціях, що здійснюють фінансову та страхову діяльність. Рівень їхньої середньомісячної зарплати становив 5 739 грн/міс.

Працівники організацій, які надають послуги постачання електроенергії, газу, пари та кондиційованого повітря у середньому отримують 5 400 грн на місяць.

Приблизно на одному рівні показники заробітної плати у таких сферах: переробна промисловість — 4 728 грн/міс.; транспорт, складське господарство, поштова та кур’єрська діяльність — 4 832 грн/міс., державне управління й оборона та обов’язкове соціальне страхування — 4 843 грн/міс.

Ті жителі Полтавщини, які здійснюють професійну, наукову та технічну діяльність, у середньому отримують 4 004 грн за місяць. А співробітники сфери інформації та телекомунікації — 3 791 грн/міс. Приблизно на такому ж рівні середня зарплатня у сфері сільського, лісового та рибного господарства — 3 831 грн.

У працівників освіти середня заробітна плата цьогоріч становила 3 345 грн. Персонал організацій, які здійснюють операції з нерухомим майном, у середньому отримують 3 226 грн на місяць, а персонал сфери оптової та роздрібної торгівлі та ремонту автотранспортних засобів і мотоциклів — 3 138 грн.

Одні з найнижчих показників рівня заробітної плати у сферах охорони здоров’я та надання соціальної допомоги ( 2 988 грн/міс.); мистецтво, спорт, розваги та відпочинок (2 661 грн/міс.); діяльність у сфері адміністративного та допоміжного обслуговування (2 645 грн/міс.) та тимчасове розміщування й організація харчування (2 414 грн/міс.).

зарплати, гроші

За темою:

Топ-5 за тиждень :








Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.