ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

13:13 31.08


У Біликах підприємство в авральному темпі розпродує більше 15 тисяч свиней

Протягом вересня зі свинокомплексу ТОВ "Сільські традиції", що у Біликах Кобеляцького району, мають вивезти 15—20 тисяч голів на м’ясокомбінати Полтавщини.

Цифра орієнтовна і варіюватиметься залежно від ціни на тварин та потужностей переробних підприємств області. І може збільшитися, якщо свиней на комбінаті купуватимуть і м’ясокомбінати сусідніх областей — Харківської, Дніпровської та Київської.

Про це стало відомом під час наради в облдрежадміністрації. На ній компроміс шукали керівники ТОВ "Сільські традиції", представники громади Біликів, громадськості, депутати селищної ради, керівництво Кобеляцького району. Запросили на зустріч і представників м’ясопереробних підприємств.

Громада пред’явила претензії, що підприємство свої зобов’язання не виконує, адже на добу вони повинні були вивозити 420 свиней та 60 свиноматок. Натомість протестувальники кормовози на територію свинокомплексу пропускають без проблем.

Генеральний директор ТОВ "Сільські традиції" Юрій Грушевський зрив графіку вивезення тварин аргументував тим, що важко продати так званих нетоварних свиней. Адже переробні підприємства купують тварин вагою від 95 кілограмів (переробка свині вагою 40-60 кг для підприємства не вигідна: вартість забою така ж, як і товарної свині, а вихід м’яса менший).

Після майже годинної дискусії, словесних перепалок та суперечок пристрасті таки вдалося вгамувати і досягнути компромісу. До кінця середи, 31 серпня, керівництво ТОВ "Сільські традиції" разом із представниками м’ясокомбінатів області узгодять ціну закупівлі свиней, кількість та графік вивезення тварин.

Білики, свині

За темою:

Топ-5 за тиждень :








Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.