ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

16:32 31.08


Опорна школа, яка мала бути створена на гроші міжнародних партнерів, досі не отримала кошти

На Полтавщині опорна школа, яку відібрали для реалізації пілотного проекту за фінансування міжнародних партнерів, дані кошти досі не отримала. Сам заклад готовий до нового навчального року завдяки бюджету Решетилівського району.

Покровська (Жовтнева) загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів Решетилівського району зусиллями районного бюджету готова до нового навчального року. Так, зазначений заклад відібраний Мінфіном в межах Проекту міжнародної матеріальної допомоги опорним школам. За інформацією Проектного офісу Програми пілотних опорних шкіл, нині для 24 шкіл-учасниць проекту міжнародними донорами надано та затверджено фінансування у обсязі 50 мільйонів гривень. Але у межах законодавства України, виділені донорами кошти, мають бути зареєстровані як міжнародна технічна допомога. Тому жодна з відібраних 24-х шкіл України кошти міжнародних партнерів наразі не отримала

- пояснив голова Решетилівської РДА Роман Перепелиця.

За його словами, не дивлячись на складнощі з фінансуванням, школу все ж підготували до нового навчального року, але виключно зусиллями районного бюджету.

Ми зі свого боку хочемо зробити якісний навчальний заклад, з високим рівнем освіти та гідними умовами, тож силами районного бюджету проводимо ремонтні роботи. Зокрема, на ремонт даху вже витрачено 1 млн 300 тисяч грн, на опалення вже витрачено 500 тисяч грн і ще, згідно з планом, буде залучено 400 тисяч. Встановлено котельню на твердому паливі. Зараз проводиться робота на спортивному майданчику — 20 вересня буде відкриття конкурсу на закупівлю штучного покриття, а зараз ми проводимо підготовчі роботи

- додав Роман Перепелиця.

Відповідно до інформації Мінфіну, на сьогодні триває підготовка пакету документів до реєстрації проекту у відповідності з чинним законодавством України. Погодження, яких потребує цей статус проекту, проходять на рівні Міністерства економічного розвитку і торгівлі України та Уряду США.

Після завершення процедури реєстрації, підрядники зможуть розпочати ремонтні роботи у школах. Очікується, що всі ремонтні роботи будуть завершені до кінця 2016 року.

Додамо, у Полтавській області для оснащення трьох опорних шкіл матеріально-технічною базою виділили субвенції з державного бюджету на суму 8 млн 575 тисяч 500 грн. Це Шишацька спеціалізована школа ім. В.І.Вернадського, Зіньківська спеціалізована школа І-ІІІ ступенів та Чутівська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів.

школа

За темою:

  • Три роки без укриття: у школі під Полтавою відновили навчання
  • Замість тиру - укриття: у полтавській школі №11 замовили реконструкцію
  • На Полтавщині витрачають майже сорок тисяч у рік на школяра
  • Топ-5 за тиждень :








    Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.