ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

11:20 02.09


На Полтавщині чоловік після рибалки захворів на гарячку

На Полтавщині зафіксовано випадок тяжкої хвороби - лихоманки Західного Нілу. Зараження місцевого жителя відбулось на водоймі, що знаходиться у Черкаській області, на Сулі.

Інформацію про це наводить УНН-Центр із посиланням на заступника директора Державної установи “Полтавський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України” Анатолія Журавльова.
Так, дійсно, на Полтавщині виявлений випадок лихоманки Західного Нілу. Це вже підтверджено лабораторно. Чоловік — житель Оржицького району. Зараження відбулось на річці Сула у Черкаській області, де чоловік ловив рибу
— повідомив Журавльов.

Гарячка Західного Нілу — гостра арбовірусна хвороба з трансмісивним механізмом передачі, що у тяжких випадках характеризується гарячкою, запаленням мозкових оболон і речовини головного мозку, лімфаденопатією, ураженням слизових оболонок, екзантемою. Гарячку Західного Нілу зараховують до хвороб, що мають здатність чинити серйозний вплив на здоров’я населення і можуть швидко поширюватися в міжнародних масштабах та створити надзвичайну ситуацію. Переносники захворювання — численні види комарів. Вони інфікуються під час харчування кров'ю інфікованих птахів. В кінцевому підсумку вірус потрапляє в слинні залози комара. Під час укусів комарів вірус може потрапляти в організм людей і тварин, де він здатний розмножуватися і призводити до хвороби.

здоров'я, лихоманка, Оржиця

За темою:

  • На Полтавщині виявили три випадки кашлюку
  • В області зафіксували новий випадок сказу
  • Серед полтавців почастішали випадки хвороби Лайма
  • Топ-5 за тиждень :








    Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.