ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

18:34 07.09


Ціна на газ на Полтавщині зросла на 45 відсотків

Експерти порахували, на скільки у Полтавській області зросли тарифи за комунальні послуги, ціни за медицину, транспорт та послуги освіти. Ці дані повідомили в Головному управлінні статистики у Полтавській області.

Згідно з розрахунками, на Полтавщині найбільше зростання цін та тарифів відбулося на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива. У середньому ціни у сфері комунальних послуг зросли на 26,9%. Тарифи на гарячу воду зросли на 87,6%, природний газ – на 45,8%, електроенергію – на 25,2%, плата за власне житло (квартирна плата) – на 11,5%, тарифи на каналізацію – на 4,2%, водопостачання – на 3,5%. На 4,6% зросла вартість утримання та ремонту житла.

У сфері охорони здоров’я загальне підвищення цін на 4,8 % зумовлено подорожчанням фармацевтичної продукції, медичних товарів та обладнання на 5,6 %, амбулаторних послуг – на 4,6 %, послуг лікарень – на 3,1 %.

Ціни на транспорт у цілому зросли на 5,7 % через подорожчання палива та мастил на 11,3 %. Вартість перевезень залізничним пасажирським транспортом збільшилась на 6,7 %, транспортних засобів – на 2,3 %, перевезень автодорожнім пасажирським транспортом – на 0,1 %.
Послуги освіти стали дорожчими на 3,5 % внаслідок підвищення плати за утримання дітей у дошкільних закладах на 8,2 %.

На 0,2–4,6 % зросли ціни у сфері зв’язку, на одяг і взуття, предмети домашнього вжитку, побутову техніку та поточне утримання житла, послуги ресторанів та готелів. В той же час ціни у сфері відпочинку і культури знизились на 0,8 %, повідомляє УНН-Центр.

тарифи, статистика

За темою:

Топ-5 за тиждень :








Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.