ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

11:31 09.09


Полтавець Євген Богодайко - паралімпійський чемпіон!

У Ріо-де-Жанейро стартували Паралімпійські Ігри-2016. Відбулися фінальні змагання у плаванні на 100 метрів на спині серед чоловіків (клас S7). Тут Україну блискуче презентував полтавець Євген Богодайко.

Героєм першого дня XV літніх Паралімпійських ігор у Ріо-де-Жанейро у складі збірної України став полтавець Євген Богодайко, який завоював золоту медаль у плаванні.
На дистанції 100 метрів на спині (паралімпійська нозологія S7) наш земляк у фінальному запливі фінішував першим із результатом - 1 хвилина 10,55 секунди. Полтавець випередив британця Джонатана Фокса, який продовжує бути одночасно світовим рекордсменом (1:09,15) і рекордсменом Паралімпійських ігор (1:09,86).

Однак цього разу Фокс фінішував із результатом - 1 хвилина 10,78 секунди. Перемога Євгена Богодайка над світовим рекордсменом стала найгучнішою сенсацією першого дня змагань у світі паралімпійського плавання.

Ми повідомляли, що полтавка Оксана Хруль 8 вересня у Ріо-де-Жанейро завоювала бронзову медаль у плаванні на 100-метрівці на спині з результатом - 1 хвилина 26,82 секунди. Цей фінальний заплив також став сенсаційним: у ньому перемогла Люнь Сонг (Китай), яка встановила одночасно два рекорди - світу і Паралімпійських ігор - 1 хвилина 21,43 секунди.

спорт, паралімпіада, Богодайко

За темою:

  • Яровий здобув "срібло" на чемпіонаті світу з легкої атлетики у Франції
  • Топ-5 за тиждень :








    Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.