ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

14:00 09.09


Перед заступником голови облради не повинні вибачатися ні журналісти, ні екс-прокурор Кременчука

Перший заступник голови Полтавської облради Євгеній Холод програв в Апеляційному суді справу проти журналістів трьох кременчуцьких видань і екс-прокурора Кременчука Григорія Кондратенка.

Про це йдеться в рішенні колегії Апеляційного суду Полтавської області від 31 серпня, текст якого напередодні було розміщено в Єдиному реєстрі судових рішень.

Своїм рішенням суд відмовив першому заступнику голови Полтавської облради Євгену Холоду в його претензіях про захист честі, гідності і ділової репутації до "Кременчуцької газети", газет "Програма Плюс" і "Кременчуцький телеграф", а також колишнього прокурора Кременчука Григорія Кондратенка.

Суд постановив 1 тис. 71 грн 84 коп. судових витрат стягнути з позивача - Євгенія Холода.

Нагадаємо, підставою для звернення до суду стало те, що на брифінгу 22 липня 2015 року тодішній прокурор міста Кондратенко повідомив журналістам, що стосовно підприємства, яким на той час керував Євген Холод, порушено ряд кримінальних справ. Зокрема, прокуратура Кременчука мала питання щодо сплати податків цієї приватною структурою, яка контролює майже всі міські ринки.

Оприлюднення саме цієї, офіційно отриманої та опублікованої інформації трьома кременчуцькими виданнями образило Євгена Холода. У своєму позові до суду він вимагав не тільки спростування, на його думку, "недостовірної інформації", а й побажав, щоб газети вибачалися перед ним.

Суд першої інстанції в особі судді Автозаводського райсуду Кременчука Анатолія Середи 22 березня поточного року відмовив Холоду в його претензіях до ЗМІ. Адже інформація, на яку вони посилалися, була офіційно оприлюднена посадовою особою прямо в приміщенні прокуратури міста. Українське законодавство не зобов'язує журналістів перевіряти інформацію, а в разі поширення посадовими особами недостовірної інформації звільняє представників ЗМІ від відповідальності.

Але райсуд погодився з тим, що прокуратура повинна спростувати інформацію про Холода. Вже новий прокурор В'ячеслав Лісовий подав апеляцію саме на цю частину рішення райсуду Кременчука.

Апеляційний суд Полтавської області, розглянувши матеріали справи, погодився з позицією прокуратури Кременчука.

Це рішення Апеляційного суду вступило в законну силу з моменту проголошення, пише "Кременчуцька газета".

Кременчук, суд, Холод

За темою:

  • Мамай просить суд поновитися на посаді міського голови
  • На Полтавщині продовжили заборону руху всіх суден
  • За незаконний продаж підакцизних товарів чоловіку загрожує штраф
  • Топ-5 за тиждень :








    Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.