ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

02:24 10.09


"Шахтар" і "Динамо" не виявили переможця у Харкові

У Харкові свято. Велике футбольне свято, за яким дуже скучили місцеві уболівальники. Це - справжнє українське "класіко": "Шахтар" проти "Динамо". Цим матчем 9 вересня відкрився 7 тур УПЛ.

Не дивно, що стадіон "Металіст" був заповнений майже вщент. Місцева команда через усім відомі (до речі, не тільки футбольні) причини зникла з футбольної карти країни. На 40-тисячній арені, що чотири роки тому приймала матчі Євро-2012, нині грають поєдинки першості Харківської області. І саме завдяки номінальним господарям - "безхатченкам" із Донецька - до Харкова повернулася велика гра. Треба віддати належне господарям стадіону - їм удалося належним чином підготувати всю футбольну інфраструктуру і газон, який, як завжди на "Металісті", був відмінної якості.

Ваш кореспондент без проблем акредитувався на центральний матч першого кола українського сезону, отримавши "добро" за тиждень до гри. Взагалі матч викликав неабиякий інтерес серед ЗМІ, в тому числі іноземних. Варто зазначити, що поєдинок транслювався на 12 країн світу.

У Харкові, звісно, мешкають уболівальники як "Динамо", так і "Шахтаря", проте багато містян прийшли на стадіон із шаликами... "Металіста" - свого рідного клубу, якому справді віддані їхні серця. Впевнений, прийде час - і "Металіст" повернеться от еліти вітчизняного футболу, адже тут, у Харкові, люблять футбол і добре розуміються на ньому. До речі, національна збірна України, коли проводила у Харкові свої матчі - ніколи не програвала!

Я прибув до Харкова "Столичним експресом" за три години до стартового свистка Анатолія Абдули, а у вагоні разом їхали фанати обох команд. Все було чемно, коректно - і без будь-яких ексцесів. За годину до гри керманич донеччан португалець Паулу Фонсека дружньо фотографувався з уболівальниками, його прикладу послідував і Андрій Ярмоленко. Не відмовляли обидва і в автографах. Причому - шанувальникам обох клубів.
"Шахтар" приготував суперникам цікавий сюрприз ще до матчу - на великих екранах табло демонстрували фрагменти минулого протистояння суперників у чемпіонаті, яке завершилося розгромом "Динамо". Психологічна атака, втім, мало подіяла на киян - вони саме в цей час активно розминалися під керівництвом асистентів Сергія Реброва. Сам наставник дивився на розминку з боку - разом із Резо Чохонелідзе, одним із керівників столичного клубу.

У складах обох провідних футбольних колективів є "полтавський слід". Багато років основним воротарем "Шахтаря" є Андрій Пятов, першим професійним клубом якого, як відомо, була "Ворскла". Склад динамівців улітку поповнив Артем Громов - ще один вихованець біло-зелених, проте він у звітному матчі участі не брав - він просто не потрапив у заявку на гру. Ймовірно, через невдалу гру у минулому турі проти ворсклян, хоча в тому матчі всі динамівці діяли нижче власного рівня. Ще одним представником Полтави на матчі виявився суддівський наглядач - інспекторські функції виконував відомий у минулому арбітр Ігор Покидько.

"Шахтар" добре підготувався до матчу: клубні прапорці на кожному глядацькому сидінні, знижки на ціни квитків для мешканців Луганщини та Донеччини. Чудові програмки з Тарасом Степаненком, який цілує емблему свого клубу, на обкладинці. А на футбольне поле гравців виводили діти переселенців із Донецької області, хлопчики та дівчатка, для яких цей футбольний матч точно залишиться в серці на все життя...

Щодо гри - хто хотів її побачити - той побачив. Пятову довелося вступати в гру і рятувати свою команду від неприємностей уже на другій хвилині грі після пострілу Буяльського з десяти метрів. Андрій зіграв дуже надійно. Проте і він був безсилим після бездоганного пенальті у виконанні Олега Гусєва на 24-й хвилині. "Динамо" повело у рахунку, хоча і до голу, і після нього більше атакували футболісти "Шахтаря". Відчутною перевага номінальних господарів була у другому таймі. Старання "гірників" не були марними - вони відновили паритет у рахунку на 75-й хвилині матчу. Фонсека вгадав із заміною - гол забив Дентіньо, що вийшов на поле у другому таймі. На більше у суперників не вистачило ані сил, ані часу.

1:1 - справедливий підсумок протистояння двох кращих клубів України. Решта матчів 7-го туру гратимуться на вихідних. "Ворскла" на своєму полі в неділю, 11 вересня, прийматиме луцьку "Волинь".

спорт, футбол

Топ-5 за тиждень :








Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.