ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

11:37 10.09


У Полтаві відроджується "Мазепа-фест"

25 вересня о 15:00 на Співочому полі імені Марусі Чурай у Полтаві відбудеться 10-й всеукраїнський фестиваль мистецтв "Мазепа-фест". Про це повідомили його організатори на спеціальній прес-конференції.

Десять років тому очільник "Просвіти" на Полтавщині Микола Кульчинський став ініціатором і організатором цього мистецького дійства, яке має на меті репрезентувати широкому загалу не лише якісну україномовну рок-музику, але й набагато ширший контекст української культури у всій її багатогранності і неповторності. Любов до України, її культури, мови – наскрізна тема фестивалю.

"Завдяки Кульчинському "Мазепа-Фест" став тим культурним явищем, яке успішно популяризувало постать видатного гетьмана Івана Мазепу, його подвиг повстання проти московського поневолення, його освітню і культурну діяльність, утверджувало національну пам’ять про українських козаків, що загинули у Полтавській битві під проводом гетьмана Івана Мазепи за незалежність України", - вважає громадський діяч Олег Пустовгар.

Виконавчий директор фестивалю Данило Данилейко розповів журналістам про особливості цьогорічного "Мазепа-фесту". До проведення дійства долучилася шанована столична культурологічна громадська організація – "Творча Майстерня Етно Толока". Вхід на фест буде платним. Квиток, придбаний в інтернеті зазделегідь, коштуватиме 50 гривень, у день концерту — 70. Проте вхід на Співоче поле Марусі Чурай буде безкоштовним для дітей до 14 років й ветеранів АТО - за умови пред’явлення посвідчення. Студентам та пенсіонерам надаватимуть 10% знижки.

Розпочнеться дійство виступами полтавських рок-гуртів, які будуть представлені максимально. Орієнтовно це 15 команд, серед яких як вже знані і авторитетні ("Траснсформер", "Дель Тора", "Арахнофобія", "Онейроїд"), так і маловідомі, але перспективні. За словами Данилейка, фінансову і організаційну підтримку фестивалю нададуть Міністерство культури, Міністерство молоді і спорту, управління культури та управління у справах сім´ї , молоді й спорту Полтавської ОДА.
У прес-конференції взяв участь гурт "Трансформер". Його лідер Валерій Власенко висловив переконання , що "Мазепа-Фест" протягом часу свого існування чимало доклався до руйнування міфу про "неформат" сучасної української музики, адже, давши доступ до великої сцени, відкрив і "розкрутив" десятки нових імен вітчизняної рок-музики, які згодом стали відомими та дуже
популярними. Причому далеко за межами нашої країни.

культура, музика, Мазепа-фест, рок, ОДА, Кульчинський

За темою:

Топ-5 за тиждень :








Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.