ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

12:21 10.09


ОДА шукає молодих архітекторів для проектування опорної школи

За результатами конкурсу на проект капремонту опорної школи у Шишаках з переможцем укладуть контракт із оплатою роботи за повне проектування. Наразі всі бажаючі можуть зареєструватися для подальшого отримання конкурсного завдання.

Однією з перших опорних шкіл на Полтавщині, яку капітально відремонтують, стане навчальний заклад Шишацької об’єднаної територіальної громади — спеціалізована школа імені Володимира Вернадського. Замовник ремонтних робіт — управління капітального будівництва Полтавської ОДА — вирішило нестандартно підійти до вирішення завдання. Тому оголошує конкурс серед молодих архітекторів (творчих студій, тандемів, лабораторій чи архітекторських колективів) на кращий проект сучасної школи.

— Всі втомилися від сірості і безликості типових проектів ще радянських шкіл, — коментує начальник управління капітального будівництва Полтавської ОДА Тимофій Голбан. — Школа має бути тим закладом, де діти почуваються, як вдома, де їм затишно, комфортно, куди хочеться приходити щодня. Зрозуміло, що стару капітальну будівлю ми ніде не подінемо, але вдихнути в неї нове життя можна, цікаво спроектувавши оформлення та дизайн внутрішніх приміщень, зовнішнє оздоблення будівлі, ландшафтний дизайн. Тим більше, що маємо такі приклади не лише за кордоном, а й в Україні.

Будівля опорної школи у Шишаках чимала, триповерхова, поділена переходами на основний корпус для старших класів і корпус молодшої школи. Нині у Шишацькій спеціалізованій школі імені Володимира Вернадського навчається 393 учні. За словами директора закладу Віталія Іваниці, приміщення було збудовано ще у 1962 році. Капітальних ремонтів з того моменту у будівлі не було, одного разу лише замінили вікна. На території школи є інтернат, де знаходиться бібліотека, приміщення для навчання автосправи, спальні кімнати для первачків. Територія навколо школи чимала, тут розташовані і гаражі, і чимало допоміжних приміщень, слюсарний і столярний цехи для уроків трудового навчання, декілька сарайчиків для вирощування кроликів та іншої живності (була така мода у 80—90-х роках минулого століття). Є навіть власна теплиця, щоправда, в аварійному стані.
— А от чого школі бракує, так це власного спортивного майданчика, можливо, навіть тенісного корту, — зауважує директор школи Віталій Іваниця. — Територія дозволяє все це організувати — є і площа, і можливості. А ще для занять військово-патріотичного спрямування нам потрібен сучасний тир. Власне, він у нас є, існує навіть окрема кімната для зберігання зброї, абсолютно придатна, із залізними дверима, як того вимагали ще радянські норми, є й сейфи для зброї. Потрібне лише нове оформлення та дизайн.

Тож управління капітального будівництва ОДА запрошує молодих архітекторів спробувати свої сили. Усі бажаючі взяти участь у конкурсі, можуть зареєструватися, надіславши заявку на електронну адресу: ukboda@adm-pl.gov.ua
Реєстрація триватиме до кінця вересня, повідомляє прес-служба ОДА. На початку жовтня буде оголошено конкурс та конкурсні завдання. За його результатами з переможцем укладуть офіційний контракт із оплатою роботи за повне проектування школи.

 

школа, ремонт, реконструкція, конкурс, ОДА, Шишаки

Топ-5 за тиждень :








Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.