ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

12:08 11.09


Дементьєв і Виноградець завоювали "золото" Паралімпійських ігор!

10 вересня у Ріо-де-Жанейро на Паралімпійських іграх спортсмени Полтавщини поповнили скарбничку збірної України ще трьома медалями - двома золотими і срібною.

Кременчужанин Єгор Дементьєв завоював золоту медаль у велоспорті-трек в індивідуальній гонці переслідування на 4000 метрів (паралімпійська нозологія - С5). За підсумками кваліфікації він мав кращий результат - 4 хвилини 35,534 секунди, другим у кваліфікації був Елістер Донохью (Австралія). Тож саме вони зустрілися на треку в  очній фінальній гонці. У фіналі Дементьєв переміг із часом - 4 хвилини 37,708 секунди (середня швидкість - 51,853 км/год.), випередивши австралійця на 6,812 секунди.

Полтавець Дмитро Виноградець завоював золоту медаль у плаванні на 50-метрівці на спині (нозологія - S3), встановивши у фінальному запливі новий рекорд Європи - 44,94 секунди. Тут наш земляк був явним лідером, адже ще у кваліфікації він мав кращий результат.
Ярослав Денисенко завоював срібну медаль на 200-метрівці комбінованого плавання (нозологія - SM13) з результатом - 2 хвилини 08,76 секунди. На цій дистанції учергове переміг світовий рекордсмен Ігор Бокий (Білорусь), тепер зі своїм новим рекордом Паралімпійських ігор - 2:04,02.

Полтавка Оксана Хруль цього разу була шостою у фінальному запливі на 100-метрівці брасом (нозологія - SB7) із результатом - 1 хвилина 38,23 секунди. Чемпіонкою стала Елізабет Маркс (США), яка перемогла у фіналі з новим світовим та паралімпійським рекордом - 1 хвилина 28,13 секунди.
У складі жіночої збірної України з голболу у паралімпійському турнірі у складі збірної України стартували четверо полтавок: Марина Габеда, Тетяна Говоруха, Наталя Мірошник і Лілія Пасько. 10 вересня у першому матчі (група D, 5 команд, до чвертьфіналу проходять чотири команди) українки зіграли внічию з Австралією - 2:2. В інших матчах у цій групі вже було зафіксовано такі результати: Туреччина - Канада - 12:4, Китай - Австралія - 5:2, Туреччина - Китай - 7:2. 11 вересня українки гратимуть з Канадою, 12 - з Туреччиною, 13 - з Китаєм. А 14 вересня - чвертьфінали.

Протягом перших трьох днів змагань у Ріо спортсмени Полтавщини завоювали загалом уже 10 медалей Паралімпійських ігор: три золоті - Євген Богодайко, Дмитро Виноградець і Єгор Дементьєв, три срібні - Євген Богодайко, Оксана Хруль і Ярослав Денисенко та чотири бронзові - Роман Данилюк, Оксана Хруль та в одній естафеті - Євген Богодайко і Дмитро Виноградець.

інваспорт, Паралімпіада, Ріо-2016, Виноградець, Дементьєв

За темою:

  • Яровий здобув "срібло" на чемпіонаті світу з легкої атлетики у Франції
  • Топ-5 за тиждень :








    Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.