ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

10:29 14.09


Євген Богодайко завоював "золото" зі світовим паралімпійським рекордом

Новини з Бразилії продовжують радувати. 13 вересня у Ріо-де-Жанейро на літніх Паралімпійських іграх полтавці, які виступають у складі збірної України, завоювали ще дві медалі - золоту і срібну.

Полтавець Євген Богодайко став чемпіоном на 200-метрівці комбінованого плавання (паралімпійська нозологія - SM7) із новим власним рекордом світу - 2 хвилини 30,72 секунди. Попередній світовий рекорд (2:33,13) Богодайку належав із 2 серпня 2012 року, коли він став чемпіоном попередніх Ігор у Лондоні.

Полтавець Дмитро Виноградець у фінальному запливі на 50-метрівці вільним стилем (нозологія - S3) завоював срібну медаль із новим паралімпійським рекордом Європи - 41,41 секунди. У фіналі він програв Венпану Хонгу (Китай), який фінішував із новим світовим рекордом у цій нозології - 39,24 сек.

А ось полтавцю Юрію Божинському, на жаль, об'єктивно не пощастило завоювати медаль на 100-метрівці на спині (нозологія - S8). Ця об'єктивність полягає у тому, що до фіналу наш земляк вийшов із другим результатом - 1 хвилина 05,94 секунди. Однак у фінальному запливі Божинський не зміг покращити свій кваліфікаційний результат і фінішував із гіршим часом - 1 хвилина 06,21 сек., який і "відкинув" його на підсумкове четверте місце.

Також 13 вересня жіноча збірна України з голболу, у складі якої із шести гравців - четверо полтавок (Марина Габеда, Тетяна Говоруха, Наталя Мірошник і Лілія Пасько), в останньому, четвертому матчі групового турніру (група D, 5 команд, до чвертьфіналу проходять чотири команди) програла Китаю - 2:6 (один гол забила Наталія Мирошник). У підсумку українкам, які на груповому етапі одного разу зіграли внічию і тричі програли, надзвичайно пощастило - вони посіли четверте місце у групі, випередивши Австралію за кращої різниці м'ячів, і вийшли до чвертьфіналу Паралімпійських ігор. Сьогодні, 14 вересня, українки у чвертьфіналі зіграють із жіночою збірною Бразилії, яка перемогла в іншій групі.

Протягом шести днів змагань (8-13 вересня) у Ріо спортсмени Полтавщини завоювали загалом уже 14 медалей Паралімпійських ігор: чотири золоті - Євген Богодайко (двічі), Дмитро Виноградець і Єгор Дементьєв, шість срібних - Євген Богодайко (двічі), Оксана Хруль, Ярослав Денисенко (двічі) і Дмитро Виноградець та чотири бронзові - Роман Данилюк, Оксана Хруль та в одній естафеті - Євген Богодайко і Дмитро Виноградець.

спорт, інваспорт, Паралімпіада, Богодайко, Виноградець

За темою:

  • Яровий здобув "срібло" на чемпіонаті світу з легкої атлетики у Франції
  • Топ-5 за тиждень :








    Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.