ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

12:42 15.09


У Кременчуці ексгумуватимуть рештки німецьких солдат

У боях за Кременчук німецькі війська зазнали значних втрат, і в цьому році планується проведення ексгумації німецьких солдатів у місті.

Спеціалізоване приватне підприємство (СПП) "Військові меморіали "Схід" (м.Харків) розшукує на території Кременчука поховання німецьких солдат, які загинули під час Другої світової війни.

За договором з Народним Союзом Німеччини з 2002 року СПП "Військові меморіали "Схід" проводить роботи з ексгумації та перепоховання останків німецьких солдатів на території Полтавської області... Перепоховання останків німецьких солдатів здійснюється на збірному німецькому військовому кладовищі, розташованому на території 17-го Харківського міського кладовища

- йдеться в листі, надісланому до редакції "Кременчуцької газети".

У 2016 році СПП планує проведення ексгумації німецьких солдатів в Кременчуці.

Організація просить жителів м.Кременчук повідомити про відомі поховання німецьких солдатів в місті.

За даними СПП, велике німецьке військове кладовище загиблих в боях і померлих від ран німецьких солдатів розташовувалося в Кременчуці на території сучасної школи №19. Але воно було перенесено на околицю міста, де тепер стоять багатоповерхові будинки.

Є суперечлива інформація про поховання померлих від ран німецьких солдатів напроти будівлі клубу ім.Котлова. Інші старожили стверджують, що з цих госпіталів усіх ховали в парку ім.Котлова (нині Крюківський парк), але де саме, ніхто не знає.

Але вже достеменно відомо, що німецькі солдати, загиблі в результаті підриву німецького військового ешелону 5 вересня 1943 року, були поховані на території стадіону "Вагонобудівник" Крюківського вагонобудівного заводу, а саме в зеленій зоні, за футбольним полем, між табло та тиром стадіону.

історія, війна, ексгумація

За темою:

  • У Полтаві висадили дуб до річниці підписання шведсько-українського союзу
  • Полтавський архів цьогоріч надав доступ до понад ста тисяч сторінок документів часів Другої світової війни
  • Топ-5 за тиждень :








    Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.