ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

13:07 15.09


Єгор Дементьєв завоював "золото" Паралімпіади з велоспорту

14 вересня у Ріо-де-Жанейро на Паралімпійських іграх спортсмени Полтавщини, які виступають у складі збірної України, завоювали свою уже 15-ту медаль.

Її володарем став кременчужанин Єгор Дементьєв, який переміг у велоспорті-шосе в індивідуальній гонці на час (паралімпійська нозологія - С5). Золоту медаль наш земляк завоював з величезною перевагою над суперниками. Дистанцію 30,0 км Дементьєв здолав за 36 хвилин 53,23 секунди (середня швидкість - 47,797 км/год.). Срібний призер - Елістер Донохью (Австралія), відстав від Дементьєва на 40,13 секунди. Єгор Дементьєв уже дворазовий чемпіон Ігор, свою першу золоту медаль у Ріо він завоював у гонках на треку.

У плаванні полтавці двічі фінішували четвертими у фінальних запливах. Дмитро Виноградець на 50-метрівці брасом (нозологія - SB2) фінішував з новим паралімпійським рекордом Європи - 55,03 секунди, програвши у фіналі трьом плавцям із Китаю. А Ярослав Денисенко на 50-метрівці вільним стилем (S13) у фіналі фінішував з четвертим результатом - 24,41 сек.

14 вересня кременчужанин Сергій Ємельянов напряму - із кваліфікації - вийшов до фіналу з веслування на параканое (нозологія - KL3), він був другим в одному із кваліфікаційних заїздів, фінішувавши з результатом - 45,239 секунди.

Збірна України з голболу, у складі якої із шести гравців - четверо полтавок (Марина Габеда, Тетяна Говоруха, Наталя Мірошник і Лілія Пасько) - зіграла свій останній матч у Ріо. У чвертьфіналі українки програли Бразилії - 0:10.

інваспорт, Паралімпіада, Ріо-2016, Дементьєв

За темою:

  • Автомобіль швидкої допомоги зіткнувся з легковиком, яким керував неповнолітній 
  • Автотроща на Полтавщині: легковий автомобіль зіткнувся з вантажівкою
  • Маттіас Заммер: Найкращий гравець чемпіонату Європи з футболу 1996 року
  • Топ-5 за тиждень :








    Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.