ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

11:20 17.09


Полтавці завоювали у Ріо 22 медалі Паралімпійських ігор

16 вересня стало "найурожайнішим" днем наших земляків на Паралімпійських іграх у Ріо-де-Жанейро: полтавці завоювали чотири медалі у плаванні - дві срібні та дві бронзові.

Тепер в активі наших земляків уже 22 медалі, які вони завоювали за дев'ять днів змагань.
Дмитро Виноградець став срібним призером на дистанції 150 метрів комбінованого плавання (паралімпійська нозологія - SM3) зі своїм черговим новим рекордом Європи - 2 хвилини 40,75 секунди. Тут він програв 0,56 секунди китайцю Венпану Вонгу, який став уже 5-разовим паралімпійським чемпіоном. У той же час в активі Дмитра Виноградця також 5 паралімпійських медалей: золота, три срібні та бронзова.
Ярослав Денисенко завоював свою третю поспіль срібну медаль, цього разу - на 100-метрівці вільним стилем (нозологія - S13) з результатом 52,40 секунди. Тут полтавець програв білорусу Ігорю Бокому, який у Ріо також став уже 5-разовим чемпіоном.
Євген Богодайко завоював свою вже сьому паралімпійську медаль, 16 вересня він став бронзовим призером на 100-метрівці вільним стилем (нозологія - S7) з результатом - 1 хвилина 02,12 секунди. Тепер в активі Богодайка - три золоті, дві срібні та дві бронзові медалі.
А ось полтавець Юрій Божинський завоював у Ріо свою першу медаль - бронзову, він фінішував третім у фінальному запливі на 50-метрівці вільним стилем (нозологія - S8) з результатом - 23,57 секунди.

Також 16 вересня чоловіча збірна України із сидячого волейболу, у складі якої виступав полтавець Олександр Дряпак, зіграла у Ріо-де-Жанейро свою останню гру паралімпійського турніру. У стиковому матчі за 5-е місце українці перемогли Німеччину - 3:1. А перед тим - на груповому раунді - українці перемогли Китай - 3:2 та програли Боснії і Герцеговині - 0:3 та Ірану - 0:3.


інваспорт, Паралімпіада, Ріо-2016, Виноградець, Богодайко, Божинський

За темою:

Топ-5 за тиждень :








Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.