ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

11:15 18.09


Полтавці завоювали 25 медалей Паралімпійських ігор у Ріо

Зі 117 медалей, які виграли українські паралімпійці на Іграх у Ріо-де-Жанейро, 25 - полтавські. Виступ українців і полтавців зокрема на Паралімпіаді можна вважати найвдалішим за усі роки.

17 вересня у Ріо-де-Жанейро завершися паралімпійський плавальний турнір, в останній день якого ще троє полтавців завоювали медалі.  
Срібним призером на 100-метрівці на спині (S13) став Ярослав Денисенко, який у фінальному запливі фінішував із результатом - 59,02 секунди. В активі Денисенка - чотири срібні медалі Ігор-2016.
В останньому виді плавальної програми - чоловічій комбінованій естафеті 4х100 метрів (сума нозологій учасників - 34 пункти) у складі збірної України срібними призерами стали полтавці Юрій Божинський (нозологія - S8) та Євген Богодайко (S7), разом із Денисом Дубровим (SB9) і Максимом Кріпаком (S10). У цій естафеті і старт (перший етап - Юрій Божинський), і фініш (четвертий етап - Євген Богодайко) виявилися "полтавськими". Українці фінішували з результатом 4 хвилини 07,89 секунди.

Для Євгена Богодайка це була вже восьма медаль Ігор у Ріо (у нього - три золоті, три срібні і дві бронзові медалі). В естафеті перемогла збірна Китаю - з новим рекордом Паралімпійських ігор (4:06,44).
17 вересня наші земляки могли завоювати й свою 26-ту паралімпійську медаль, але у груповій велогонці-шосе на 84,0 км кременчужанина Єгора Дементьєва, на жаль, дискваліфікували. Він гарно стартував, на відрізку 15,0 км був серед лідерів (24 хвилини 05 секунд), а згодом він став єдиним учасником групової гонки (нозології С4-С5), чий результат анулювали. Справа в тому, що за 10-15 метрів до фінішу українець зіткнувся з австралійцем Алістером Донохью. Судді назвали винним у зіткненні лідерів гонки саме кременчужанина. Цим інцидентом скористався голландець Даніель Гебрі, який виграв "золото". Ось відео цього епічного зіткнення.

Перед цим Єгор Дементьєв завоював дві золоті медалі (на треку і на шосе). А дискваліфікація не дозволила Дементьєву стати триразовим чемпіоном Паралімпіади.

інваспорт, Паралімпіада, Ріо-2016, Дементьєв, Богодайко

Топ-5 за тиждень :








Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.