ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

20:32 21.09


"Полтава" перемогла прем'єрлігову "Зірку" в Кубку України

ФК "Полтава" завдяки єдиному голу центрального захисника Ковтуна здолала команду УПЛ - кропивницьку "Зірку" в матчі 1/16 Кубка України. В наступному раунді турніру Полтаву презентуватимуть два клуби.

Цей матч став офіційним дебютом для нового головного тренера полтавців Юрія Ярошенка - і його можна назвати вдалим, адже на Подолі у кубковому поєдинку наші земляки здолали клуб УПЛ.

З перших хвилин матчу ініціативу захопила "Зірка", однак гострішими були контратаки полтавців - уже на четвертій хвилині Трояновський пройшов лівим флангом, прострілив у штрафну, але Гуськов із Воронченком пролетіли повз м'яч.

Незважаючи на статус гостей, господарі поля вдало захищалися і не нехтували різкими контратаками, переважно, фланговими, одна з них на 19-й хвилині призвела до вирішального епізоду. Недоля, а другим темпом Трояновський забити не змогли, обидва удари парирував Ганєв, але атака не завершилася - і після кутового центрбек Ковтун головою влучно пробив у дальній від голкіпера кут воріт - 1:0.

Після голу "Зірка" і надалі більше володіла м'ячем, однак полтавці вправно захищалися. Така ж картина спостерігалася і в другому таймі, аж поки новий тренер представників Кропивницького Даріо Друді не заходився робити радикальні зміни, випустивши на 65-й хвилині в атакувальну лінію екс-гравців "Ворскли" Чичикова та Локтіонова замість Полегенька та Попова.

Після того "Полтава" таки змушена була притиснутися до власних воріт. На 68-й хвилині господарі таки пропустили гол, але - з офсайду, на 69-й удар Чичикова відбив Бонь, на 70-й Кучеренко просто не влучив по м'ячу з вигідного становища.

Полтавці спокійно вдало відзахищалися, продовжували діяти на контратаках і могли забивати ще. "Зірка" ж не зуміла витиснути нічого зі своїх моментів і вилетіла з розіграшу Кубка України.

ФК Полтава - Зірка - 1:0

Гол: Ковтун 19

Полтава: Бонь - Вовкодав, Ковтун, Парамонов, Бочкур - Лісовий, Недоля (Насібулін 65), Воронченко (Дмитренко 74), Трояновський, Гуськов (Зеленевич 46) - Соломка.

Зірка: Ганєв - Фатєєв, Каваців, Кучеренко, Айтор - Борха (Лупашко 45) - Кочура, А. Фаворов, Полегенько (Чичиков 65), Попов (Локтіонов 65) - Мойя.

Жеребкування 1/8 фіналу Кубка України відбудеться 23 вересня. На цьому етапі до переможців пар 1/16 фіналу приєднаються шість кращих клубів України за підсумками минулого сезону, в тому числі "Ворскла".

спорт, футбол, ФК Полтава, Кубок України

За темою:

  • Непорозуміння: у Полтаві призупинили будівництво спортмайданчика на Грушевського
  • Волейболісти Полтавщини потрапили до топ-п'ятіріки Суперліги. ФОТО
  • На Полтавщині перекинувся автомобіль: двоє у лікарні
  • Топ-5 за тиждень :








    Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.