ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

15:18 25.09


Канівець виборов "золото" на етапі світового Гран-прі з дзюдо

У Загребі (Хорватія) відбувся черговий етап всесвітнього турніру Гран-прі Міжнародної федерації дзюдо, в якому у складі чоловічої збірної України (з п'яти борців) виступав і полтавець Дмитро Канівець.

У ваговій категорії до 73 кг наш земляк Дмитро Канівець здобув блискучу перемогу, показавши один із найкращих результатів на міжнародній арені у своїй спортивній біографії.

У першому раунді Канівець був вільним (згідно зі своїм міжнародним рейтингом), у другому турі він переміг Мілана Ніколіча (Сербія) - на прийомі "юко", у чвертьфіналі - Ентоні Зінгга (Німеччина) - достроково, на "іппоні" (повна перевага).
У півфіналі полтавець ефектно переміг Акіла Гжакова (Косово), цей поєдинок тривав усі 5 хвилин, але за 1 хвилину 44 секунди до його закінчення Канівець так підсік ногу косовара, що той покотився по татамі у три оберти. Та вже після першого оберту рефері дав Канівцю оцінку "ваза-арі" (10 балів). З таким рахунком (10:0) полтавець і переміг у півфіналі.
У фіналі Канівець переміг Томмі Мікаса (Швеція). Це був рівний поєдинок, однак полтавець був набагато "шустрішим" в усіх компонентах (руки, ноги, тулуб, відхід від суперника). Він переміг із мінімальним рахунком - 1:0, арбітр дав нашому земляку оцінку "юко" (1 бал) - за проведення успішного прийому. Саме цього одного балу й вистачило для перемоги у фіналі Гран-Прі.

З точки зору статистики, Дмитро Канівець був, як то кажуть, "запрограмованим" на перемогу, адже в усіх своїх поєдинках у Загребі він не отримав від арбітрів жодного попередження за пасивність на татамі.

спорт, дзюдо, Канівець

За темою:

  • У Полтаві на поминальні дні курсуватимуть додаткові маршрути громадського транспорту
  • Ворскляни вдома мінімально поступилися лідеру УПЛ. ВІДЕО
  • У Полтаві автівка врізалася в електроопору
  • Топ-5 за тиждень :








    Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.