ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

18:41 25.09


Багатодітна родина з Полтави не може повернути додому трьох неповнолітніх хлопців

18 вересня у Полтаві в будинку сімейного типу сталася надзвичайна подія - пішли з дому троє хлопчиків - 13, 11 і 10 років. Три дні вони переховувалися у лісі - там ночували, там харчувалися. Дітей знайшли, проте вони досі не вдома.

Дітей розшукували і врешті-решт знайшли. Їх побачив прихожанин церкви, яку відвідує родина - Давид - і повідомив батькам.
 - Прогулюючись лісом, побачив трьох хлопців, яких одразу впізнав, - розповідає Давид. – Оскільки я знав, що їх розшукують батьки, вирішив прослідкувати, куди вони підуть. Хлопці влаштувалися на галявині, поряд були їхні речі та багаття. Деякий час довелося вмовляти їх повернутися додому. Потім вони погодилися, щоб я зателефонував батьку та повідомив про їхнє місце перебування.

Руслан Бірюков, заступник начальника поліції Полтавщини, розповідає:

Малолітні мандрівники не надто балакучі. Говорять, що втекли з дому, оскільки там дисципліна і вимоги щодо навчання. Якийсь дядько сказав їм, де на полі можна набрати картоплі – тим і харчувалися. Вночі зігрівалися теплом від розведеного вогнища. Велосипеди ж довелося сховати у лісі, оскільки на одному пробили колесо

 - сказав Бірюков.

22 вересня до поліції зателефонував батько зниклих дітей, аби повідомити, що вони знайшлися. Втім, на цьому пригоди дітей не закінчилися. За словами прийомних батьків, трьох хлопчиків забрали у них у поліцейському відділку, куди вони на прохання працівників поліції приїхали для закриття справи щодо зникнення дітей. А з поліції дітей направили не додому, а у притулок "Любисток".

Троє хлопців мають прийомних батьків, які займаються їхнім вихованням. Шоковані батьки навіть влаштували міні-пікет біля стін дитячого центру соціально-психологічної реабілітації Полтавської облради. Мати заявила, що їй із чоловіком не дозволили побачитися з дітьми і навіть телефонувати їм. Михайло, батько дітей, зізнався, що старший, Едік, уже не вперше тікає з дому. "Хлопець кмітливий і здібний, однак його попередній спосіб життя дається взнаки. Будемо й надалі виховувати, розмовляти, пояснювати".

Втім, наразі навчають та виховують дітей не вони - з хлопцями працюють психологи та соціальні працівники.

діти, скандал, конфлікт, поліція, Любисток

Топ-5 за тиждень :








Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.