ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

16:36 03.10


На правий берег Кременчука хочуть запустити тролейбуси

Мер Кременчука Віталій Малецький пообіцяв, що в наступному році тролейбуси будуть їздити у Крюків - через міст, на якому немає контактної тролейбусної лінії.

Ми зараз співпрацюємо з ЄБРР (Європейський банк реконструкції та розвитку - прим. ред.). У нас узгоджуються останні штрихи підписання кредитного договору і в умовах цього договору є купівля десяти тролейбусів, які мають запас автономного ходу для того, щоб рухатися через міст і заходити в Крюків. Проект розрахований на два роки придбання: може з'явитися в наступному році, може через рік. Запас автономного ходу цих машин сягає 20 км. Тобто він може заходити повністю в Крюків, робити розворот біля прохідної вагонного заводу, повертатися на лівий берег, ставити контактні штанги і рухатися далі. Такі машини є... Вони, правда, дорогі

- заявив Малецький "Кременчуцькій газеті".

Він хоче, щоб місто купило десять таких тролейбусів.

Малецький каже, що в Крюкові від з'їзду моста до прохідної вагонного заводу по вул. Приходько навіть залишилися контактні стовпи з радянських часів, коли спочатку планували курсування тролейбусів по Правобережжю.

Очільник міста вважає, що там можна відновити все, тим більше, що є підстанція і цим питанням зараз фахівці й займаються.

Передбачається, що мостом тролейбус буде йти як звичайний автобус, опустивши штанги, оскільки на мосту контактної лінії немає.

Приїжджали представники ЄБРР. Вони вважають це реальним проектом. Все залежить від акумуляторів: один мінімальний комплект акумуляторів - це 5 км ходу, чотири комплекти дають 20 км

- сказав міський голова.

Він говорить, що вартість такої машини в 1,5-2 рази вища. Кредитна сума зараз обговорюється, вона в межах 6,5-7 млн. євро.

транспорт, міст, тролейбус, Кременчук

За темою:

  • Кременчук закупить тролейбуси 2023 року випуску з автономним ходом
  • У Кременчуці легковик врізався у тролейбус
  • Топ-5 за тиждень :








    Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.