ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

16:03 08.10


Полтавки виступили у фіналі міжнародного конкурсу "Молодь у лісах Європи"

У місті Тукумс (Латвія) відбувся фінал міжнародного конкурсу “Молодь у лісах Європи” (YPEF). Участь у ньому брали 12 команд - із Польщі, Латвії, Литви, Естонії, Чехії, Австрії, Португалії, Греції, Німеччини, України, Румунії та Угорщини. нашу країну представляли дві полтавки.

Україну, яка нинішнього року вдруге стала учасницею європейського фіналу, представляли полтавські школярки Вероніка Максакова і Тетяна Новосьолова та учениця з Кіровоградщини Діана Гусейнова.
Згідно з умовами змагань національні команди виступали не єдиними групами: за результатами жеребкування конкурсанти об’єднувались у міжнародні команди по три особи і в такому складі виконували завдання. Мовою спілкування на конкурсі традиційно була англійська. Діана виступала спільно з представниками Чехії, у команді Тетяни була молодь із Литви та Португалії, товаришами по команді Вероніки стали учасники з Португалії та Румунії.
Конкурсна програма включала три етапи: тестову перевірку знань молоді з біології лісових рослин на території Європи, їх умов зростання та поширення, флори та фауни; знань законодавства із захисту та збереження природи Європи та основних напрямків природокористування європейських країн, а також головних видів управління лісовим господарством. Друге завдання полягало у виготовленні та презентації постерів на лісову тематику. Молодь також виконувала практичні завдання на території Терветського природного парку.
Попри те, що командам, у яких виступали наші дівчата, за підсумками конкурсу перемога не дісталась, українки гідно представили на міжнародному рівні не лише Кіровоградщину і Полтавщину, а й усю лісову громаду своєї країни.

Наступне міжнародне фінальне змагання відбуватиметься в Угорщині.
Супроводжувала юних лісівничок головний спеціаліст Полтавського облуправління лісового та мисливського господарства Таміла Вайденко.

конкурс, діти, ліс, природа, флора, фауна

За темою:

  • Три патронатні сім’ї цьогоріч створили на Полтавщині
  • На Полтавщині знайшли тіло 13-річного хлопця: шукали тиждень
  • На Полтавщині тривають пошуки 13-річного хлопця, який зник тиждень тому
  • Топ-5 за тиждень :








    Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.