ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

11:55 09.10


Звільнені з колонії можуть отримати тимчасове житло на Полтавщині

До Надержинщинської виправної колонії управління Державної пенітенціарної служби України в Полтавській області (№65) завітав прес-тур, який мав на меті показати, як у даній установі реалізується спільний проект пенітенціарної служби Полтавщини та місцевої благодійної організації "Світло надії" з проведення ресоціалізації засуджених.

Управлінням Державної пенітенціарної служби України в Полтавській області налагоджено співпрацю з 21 громадською організацією, за участю яких в установах реалізується 19 проектів, направлених на виправлення та ресоціалізацію засуджених, відновлення їх в соціальному статусі повноправних членів суспільства. З благодійною організацією "Світло надії" ми співпрацюємо з 2004 року. Керівником пенітенціарного напрямку в даній організації є Роман Дрозд, який із 2013 року є також головою Громадської ради при управлінні Державної пенітенціарної служби України в Полтавській області. Основними напрямками співпраці є проведення інформаційно-просвітницьких заходів та тренінгів, профілактика розповсюдження ВІЛ-інфекції та надання психологічної і соціальної допомоги особам, які відбувають покарання в місцях позбавлення волі

– розповів полковник внутрішньої служби Олег Ковальчук, заступник начальника управління ДПтС України в Полтавській області.

Окрім психологічного супроводу засуджених, який забезпечує психолог, із ними також працює соціальний працівник благодійної організації Валентина Шрам, яка проводить із жінками тренінги, бесіди, групові та індивідуальні заняття. На своїх заняттях вона надає засудженим психологічну підтримку, консультативну допомогу, а також розповідає про ту практичну допомогу, яку може надавати "Світло надії". Адже після звільнення засуджені, які не мають куди піти, можуть звернутися до цієї організації та отримати тимчасове житло, допомогу в оформленні документів та працевлаштуванні. У рамках прес-туру відвідувачі змогли бути присутніми на одному з таких занять, інформує прес-служба управління ДПтС України в Полтавській області.

засуджені, колонія, ДПтС, допомога

Топ-5 за тиждень :








Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.