ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

14:12 09.10


9 жовтня святкують художники та поштарі

Жителі Полтавщини тільки за перші півроку надіслали поштою більше трьох мільйонів листів, поштових карток і бандеролей. Про це напередодні свята поштарів повідомили в Головному управлінні статистики області, пише УНН-Центр.

За січень − червень цього року в Полтавській області надіслали поштою 3,4 млн листів, карток, бандеролей простих, рекомендованих та з оголошеною цінністю; 306,3 тисяч посилок звичайних та з оголошеною цінністю; 208,8 тисяч поштових переказів. Питома вага доходів від послуг поштового зв’язку в загальній сумі доходів, що отримали оператори зв’язку області, в січні − червні 2016 року становила 6,5%

− розповіли в управлінні.
Всесвітній день пошти відзначають щорічно 9 жовтня. Це одне зі свят, що були засновані з ініціативи Організації Об'єднаних Націй. Рішення про його заснування було прийняте на конгресі Всесвітнього поштового союзу в 1969 році.

Щорічно у другу неділю жовтня в Україні відзначається День художника. Цього року це 9 жовтня. Це професійне свято було засноване Указом Президента України № 1132/98 від 9 жовтня 1998 року.
З ініціативою установи нового свята виступили діячі Спілки художників України, а в самому Указі зазначено, що День художника заснований "враховуючи роль художників України в розвитку українського образотворчого мистецтва, відродженні національних традицій у художній творчості".

свято, пошта, художник, статистика

За темою:

  • Полтавці відзначили Міжнародний день Новруз
  • Підтримати ЗСУ: акція полтавців до Дня св. Валентина
  • У Полтаві відбувся новорічний забіг Crazy Santa Callenge-2024
  • Топ-5 за тиждень :








    Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.