ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

10:52 10.10


За останні два роки тарифи на природній газ та електроенергію збільшились у п'ять разів

Про особливості формування та встановлення тарифів на житлово-комунальні послуги повідомив начальник управління ЖКГ ОДА Едуард Рева та керівник "Полтаватеплоенерго" Володимир Чернявський.

Тарифи на житлово-комунальні послуги розраховані на підставі показників діяльності підприємств та показників споживання ресурсів. Тобто, людям варто встановлювати облікові засоби, використовуват різні способи енергозбереження, адже розмір оплати за послуги ЖКГ залежить не лише від тарифу, а й від об'ємів споживання. Проблемою також недостатній рівень модернізації обладнання на підприємствах області, що також ж причиною підвищення тарифів. Також зазначу, що на формування розміру тарифу впливає щільність забудови. Чим вища щільність забудови, тим нижча собівартість надання ресурсів. У випадку частих випадків надання дозволів на індивідуальне опалення, ми розпорошуємо щільність, що автоматично стає причиною підвищення тарифів

- пояснив Едуард Рева.

За даними управління, вартість тарифу за один квадратний метр водопостачання у області коливається від 3,60 грн (м.Кременчук) до 9,9 грн (м.Чутово). Рівень відшкодування у населених пунктах області коливається від 28-100%. Один Гкал теплової енергії (для абонентів житлових будинків з будинковими та квартирними приладами обліку теплової енергії) становить близько 1300 грн. Квартирна плата за один квадратний метр площі коливається від 58 коп. до 2 грн.

Як повідомив директор ПОКВПТГ "Полтаватеплоенерго" Володимир Чернявський, за останні два роки тарифи за природній газ та електроенергію збільшились у п'ять разів.

Головним джерелом фінансування підприємства є надходження коштів від споживачів. За останні п'ять років тарифи на природній газ та електроенергію збільшились у п'ять разів. Тому дуже важко забезпечити рівень розрахованості за послуги постачання тепла на рівні 95%. Попри те, що ми застосували засоби для зниження собівартості тарифу на 7%, сильно ситуацію це не змінило, населенню усе одно важко

- повідомив Володимир Чернявський.

За словами керівника "Полтаватеплоенерго", втрати у мережах підприємства знаходяться на рівні 15%.

тарифи, ЖКГ

За темою:

  • Полтавська влада обіцяє не підвищувати тарифи на вивезення сміття
  • Полтавцям підвищать тарифи на вивезення сміття
  • Топ-5 за тиждень :








    Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.