ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

15:04 10.10


Терела не прийшов давати свідчення у справі "Струков проти патрульних"

Олександр Терела через відпустку не з’явився для дачі свідчень у справі судді Струкова проти полтавських патрульних поліцейських.

Сьогодні у Полтавському районному суді мали продовжити розгляд справи щодо позову судді Октябрського районного суду Олександра Струкова проти патрульних поліцейських. На допит було викликано свідка у справі - начальника Полтавського ГУ НП Олександра Терелу. Але останній на засідання не з’явився через відпустку. На допит О.Терелу та декількох співробітників райвідділу буде викликано на наступне засідання, яке перенесли на 1 листопада на 10:30.

Сьогодні в межах засідання захист О.Струкова подав клопотання про приєднання до матеріалів справи диску з відео, яке, за його словами, було відзнято активістами в момент конфлікту судді та патрульних поліцейських 6 червня. Попри протести з боку захисту патрульних та наголошенні на тому, що достовірно не відомо, хто і коли робив цей відеозапис, суд ухвалив приєднати дане відео до матеріалів справи.

Окрім того, сьогодні мали розглянути записи з нагрудних відеокамер патрульних, які були зроблені в момент розмови патрульних та суддею. Втім, цього не відбулось.

Неявку свідка у справі Терели деякі з присутніх активістів назвали навмисним затягуванням даної справи.

Нагадаємо, у Полтаві 6-го червня цього року на вулиці Гоголя патрульні поліцейські Олександр Остапенко та Дмитро Шенгей зафіксували автомобіль марки "Nissan", який був припаркований з порушенням ПДР. Як повідомили патрульні, водій авто відмовився називати свою особу, через що був доставлений у відділ поліції. Водієм виявився суддя Октябрського районного суду Полтави Олександр Струков.

У результаті було складено постанову про накладання адміністративного стягнення у розмірі 255 гривень. Утім, з обвинуваченням у порушенні ним ПДР Олександр Струков не погодився та вимагає від суду визнати дії патрульних в цій ситуації протиправними. Також у своїй позовній заяві О.Струков просить скасувати постанову про адміністративне стягнення, а також вимагає від патрульних компенсувати йому витрати на судову тягянину у розмірі 23 тисячі грн.

Струков, суд

За темою:

Топ-5 за тиждень :








Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.