ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

14:34 12.10


У Миргороді в аптеці продавали сильнодіючі препарати без рецепту

У Миргороді виявили та задокументували у вільному продажу кодеїновмісні лікарські засоби. При цьому аптека не мала жодних дозвільних документів на реалізацію сильнодіючих ліків.

Про це повідомили у ГУ НП у Полтавській області. Операцію провели співробітники 6-го територіального управління Департаменту протидії наркозлочинності Національної поліції України, спільно з місцевими поліцейськими.

При цьому аптека не мала жодних дозвільних документів на реалізацію сильнодіючих ліків.

Слідством встановлено факт збуту працівником аптеки 58-річному миргородцю трьох блістерних упаковок препарату "Кодтерпін ІС", в яких міститься наркотична речовина – кодеїн. Також поліцейськими вилучені всі нарковмісні лікарські препарати, які знаходились в аптеці на реалізації, оскільки даний заклад не мав відповідної ліцензії на продаж лікарських засобів та належного обліку наркотичних засобів і здійснював реалізацію ліків з порушенням наказу МОЗ України № 360 та Постанови КМУ № 1203

– розповів начальник Миргородського відділу поліції Микола Кульчицький.

За фактом безрецептурного продажу сильнодіючих ліків у Миргородському відділі поліції відкрили кримінальне провадження за частиною 1 статті 320 Кримінального кодексу України (порушення встановлених правил обігу наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів або прекурсорів).

За подібні протиправні дії законодавцем передбачене покарання у виді штрафу до сімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешту на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до чотирьох років, або позбавлення волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

аптека, поліція

За темою:

Топ-5 за тиждень :








Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.