ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

19:44 12.10


Депутатів Рунівщинської сільради звинувачують у корупції

10 жовтня 2016 року Полтавський районний суд виніс перше рішення по корупційній справі депутатів сільради.

Раніше прокуратура Полтавського району склала та направила до суду 14 протоколів про корупцію. Депутатів Рунівщинської сільради минулого скликання Гресь Н.В., Кочергу Т.П., Тищенко А.І., Тищенко С.М., Рябоконь Ю.М., Голишеву Т.В., Бугай М.В. звинувачують у голосуванні за проект рішення про відведення земельної ділянки ПП "Альфа-Капітал". Оскільки на момент проведення сесії в 2015 році перелічені особи були працівниками даного підприємства, це стало підставою для їх обвинувачення у корупційних діяннях.

Нагадаємо, що фінансовим директором "Альфа-Капіталу" є депутат Полтавської обласної ради від БПП Ірина Степаненко. Сфера діяльності підприємства – сільське господарство.

Судовий розгляд триває з травня місяця. Затягування справи було пов’язано з систематичною неявкою екс-депутатів. До деяких із них Полтавський райсуд навіть приймав постанову про примусовий привід.
Нарешті 10 жовтня суддя Анатолій Потетій виніс перше рішення – стосовно обвинувачення А.І. Тищенко.

Ситуацію прокоментував Рунівщинський сільський голова Володимир Сухаренко.
Понад півроку суд не може встановити, чи були в діях депутатів ознаки корупції. Хоча всі наявні матеріали для прийняття об'єктивного рішення в нього є. Складені протоколи про корупцію. Районна прокуратура доклала максимум зусиль, щоб довести справи до суду. І це добре, що нарешті судді почали ухвалювати рішення. Однак, рішення, яке виніс суддя Потетій, особисто для мене є незрозумілим. У мотивувальній частині вказано на вину Тищенко. У той же час резолютивна частина сформульована розмито, там немає конкретики
 - вважає Володимир Сухаренко.

Очікується, що на наступному тижні Полтавський районний суд ухвалить рішення стосовно решти екс-депутатів Рунівщинської сільради.

суд, прокуратура, корупція, депутат

За темою:

  • За незаконний продаж підакцизних товарів чоловіку загрожує штраф
  • На Полтавщині СБУ викрила ще трьох прихильників "рашизму"
  • Міська влада не знає, що робити з історичною будівлею екскінотеатру "Колос" у Полтаві
  • Топ-5 за тиждень :








    Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.