ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

09:10 13.10


Польські експерти у Полтаві поділилися досвідом розвитку міст

10-11 жовтня 2016 року у Полтаві пройшов дводенний семінар, присвячений поглибленню співпраці влади і громадських організацій. Проект організований Українським самоврядно-громадянським Стандартом – Польсько-канадською програмою підтримки демократії.

Розповісти про польський досвід приїхали Павел Прокоп - радник мера польського міста Люблін і голова правління фундації менеджерських ініціатив, а також Мирослав Скурка, директор міжнародної програми "Навчальні візити до Польщі".

Захід викликав неабияку зацікавленість у полтавців. Послухати експертів прийшли депутати Полтавської міської ради, представники Громадської ради при облраді, голови ОСББ та органів самоорганізації населення, активісти громадського сектору.

Павел Прокоп розповів, як взаємодія влади з громадськими організаціями допомогла зробити з Любліна успішне місто.

Я виріс у "старому місті" - тій частині Любліна, куди раніше люди боялися заходити вночі. Тепер це чи найбезпечніше місце в усій Польщі. Там працюють численні кафе, люди ходять туди відпочивати. Розвивати наше місто ми почали з культури. Подали заявку на конкурс найбільш культурних міст. Той конкурс виграв Вроцлав. Їхня міська влада найняла коштовних маркетологів. Ми ж організовували все самі. Хоча конкурс ми не виграли, але це навчило нас взаємодії з громадськими організаціями

 - розповів Павел Прокоп.

При міському голові Любліна діє багато дорадчих органів. Наприклад, є окрема рада, з якою погоджують забудову міста.

Польський гість не обійшов стороною модної на сьогодні теми бюджету участі – коли місцева влада передає частину бюджету на проекти місцевих ініціатив. "Бюджет участі Любліна в сотні разів більший за полтавський. На день міста проводяться сотні різноманітних заходів, підготовлених громадськими організаціями. В кожному дворі щось відбувається..."

Директор міжнародної програми "Навчальні візити до Польщі" Мирослав Скурка поділився своїм баченням розвитку туристичної галузі в Полтаві.

Ви маєте придумати щось таке, що буде цікаве людям. Щоб їм хотілося сюди приїхати. Громадяни з Європи не приїдуть у місто тільки тому, що там був Петро І

 - вважає Скурка, який також розповів про досвід польської столиці, в якій створили музей Варшавського повстання. За 10 років інтерактивний 3D-музей відвідали мільйони людей. А сама історія Варшавського повстання проти нацистської окупації допомогла мешканцям Варшави згуртуватися, усвідомити свою ідентичність, мати гордість за місто, в якому вони живуть.

Також організатори заходу представили результати опитування, в якому полтавці оцінили розвиток свого міста у три бали з 10 можливих.

семінар, туризм, досвід, співпраця, розвиток

За темою:

  • Полтавця підозрюють у "зливі" інформації про переміщення військової техніки
  • Полтавська обллікарня співпрацюватиме з литовськими колегами з Паневежиса
  • У міста на Полтавщині можуть з’явитися нові побратими в Європі
  • Топ-5 за тиждень :








    Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.