ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

15:31 13.10


Прокурор хоче відправити в психлікарню адвоката, звинуваченого у передачі хабара загиблому судді

Крюківський райсуд Кременчука Полтавської області розгляне клопотання прокурора обласної прокуратури про застосування примусових заходів медичного характеру до адвоката Віталія Свириденка, якому висунуто підозру в пособництві в отриманні хабара.

Про це свідчить ухвала від 3 жовтня.

Прокуратура ще в липні направила до суду клопотання про госпіталізацію Свириденка до психіатричного закладу зі звичайним наглядом.

Нагадаємо, як встановило слідство, 30 жовтня 2015 року Свириденко разом із суддею Автозаводського районного суду м. Кременчука Віталієм Зємцовим після отримання $5 тисяч хабара почали втікати. Під час переслідування їхній автомобіль потратив у ДТП, в результаті якої суддя Зємцов загинув, а адвокат отримав травми.

У той же день, 30 жовтня 2015 року Свириденку було пред’явлено підозру, відповідно до якої йому загрожує від 5 до 10 років із конфіскацією майна. Відзначимо, що близько 23:00 цього ж дня з офіса Свириденка викрали сейф, у якому могли бути $500 – це гроші, які він отримав як посередник у цій історії за кілька днів до затримання.

2 листопада суд взяв Свириденка під варту, визначивши заставу у 110 тисяч грн. На той час він був у лікарні з переломами ніг, ребер, закритою черпно-мозковою травмою.

Віталій Свириденко раніше очолював Автозаводський райвідділ міліції Кременчука. У 2015 році безуспішно балотувався в депутати Кременчуцької міськради від партії ВО "Свобода".

За даними слідства, суддя Зємцов і його посередник Віталій Свириденко отримали хабар від позивача по справі про заборгованість перед "Дельта-банком" по кредиту. Суддя Зємцов визнав відсутнім у банка будь-яких підстав для стягнення боргу і права на заставлену квартиру. У подальшому це рішення було скасоване, повідомляють "Наші гроші".

суд, Свириденко, прокуратура

За темою:

  • Мамай просить суд поновитися на посаді міського голови
  • На Полтавщині продовжили заборону руху всіх суден
  • За незаконний продаж підакцизних товарів чоловіку загрожує штраф
  • Топ-5 за тиждень :








    Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.