ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

12:09 18.10


На Полтавщині не вистачає спеціалістів - їдуть за кордон

У Полтавській області гостро не вистачає кваліфікованих працівників. Про це заявила директор Полтавського обласного центру зайнятості Катерина Клавдієва під час вчорашньої апаратної наради в стінах ОДА.

За словами Катерини Данилівни, станом на 1 жовтня близько півтисячі вакансій були не укомплектовані більше місяця. Переважно мова йде про роботу на промислових підприємствах регіону.

Це свідчить про те, що роботодавці не могли знайти відповідних фахівців, не дивлячись на велику кількість безробітних, які перебувають на обліку в центрі зайнятості (станом на 1 жовтня – більше 18 тисяч в області). Клавдієва стверджує, що нині спостерігається відтік кваліфікованих спеціалістів з різних сфер за кордон або в інші області.

В облдержадміністрації заявили, що коли ситуацію не змінювати, скоро Полтавщина відчуватиме справжній "кадровий голод". Зокрема, планується більше уваги приділяти підготовці фахівців і мотивувати людей залишатися працювати на Полтавщині, пропонуючи офіційну заробітну плату та певні соцгарантії.

фахівці, еміграція

За темою:

Топ-5 за тиждень :








Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.