ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

13:39 18.10


За дев'ять місяців - 58 правопорушень у податковій і бюджетній сферах

Оперативними підрозділами ГУ ДФС у Полтавській області за останні дев'ять місяців викрито 58 кримінальних правопорушень у сфері оподаткування, бюджетній та митній сферах.

Із них 31 – за фактами вчинення тяжких і особливо тяжких злочинів. У рахунок відшкодування завданих злочинами збитків в бюджет стягнуто понад 6 млн грн.

Зокрема, викрито 21 злочин, пов’язаний із умисним ухиленням від сплати податків на загальну суму понад 58 млн. грн, 11 – із незаконним виготовленням, зберіганням і збутом незаконно виготовлених підакцизних товарів, 2 – із використанням підроблених марок акцизного податку, 4 – із фіктивним підприємництвом. Крім цього, викрито 16 кримінальних правопорушень, пов’язаних із розкраданням та розтратою коштів посадовими особами підприємств, зокрема 5 – в особливо великих розмірах, 3 правопорушення, пов’язаних із зловживанням службовим становищем посадовими особами суб’єктів господарювання та один факт легалізації грошових коштів, отриманих злочинним шляхом.

Припинено діяльність трьох конвертаційних центрів з обсягом проконвертованих коштів близько 209 млн грн, до складу якого входили понад 30 фіктивних підприємств зареєстрованих у різних регіонах України.

У організаторів та учасників конвертаційних центрів вилучено понад 6 млн грн готівкових коштів, автотранспорт, 41 печатку підприємств з ознаками фіктивності, чекові книжки, чорнова документація, мобільні телефони та комп’ютерну техніку. Відносно організаторів вказаних конвертаційних центрів розпочато 7 кримінальних поводжень.

Вжитими заходами з підприємств-вигодонабувачів викритих конвертаційних центрів та фіктивних суб’єктів господарювання стягнуто грошових коштів у сумі 2,5 млн грн.

В ході проведення спеціальних заходів під умовною назвою "Акциз-2016", метою яких є посилення контролю за виробництвом та обігом підакцизних товарів, викрито 15 кримінальних правопорушень, припинено діяльність 5 незаконних виробництв лікеро-горілчаних напоїв та 1 виробництва паливно-мастильних матеріалів, з незаконного обігу вилучено підакцизних товарів на суму 18,7 млн грн. За рішенням суду конфісковано товарів на суму понад 4 млн грн.

За результатами проведення досудового розслідування кримінальних проваджень 22 особам оголошено підозру у скоєні злочинів, у т.ч. 3-м особам – у скоєнні злочину у складі організованої злочинної групи. Кримінальні провадження відносно вказаних осіб направлено на розгляд суду.

податки, порушення

За темою:

  • "Полтававодоканал" сплачуватиме податки не в Решетилівці, а в Полтаві
  • Торік жителі області сплатили на 22% більше військового збору, аніж 2022-го
  • Кафе у Полтаві оштрафували на 81 тисячу гривень
  • Топ-5 за тиждень :








    Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.